Felmondási idő után kötelezhet e munkavégzésre a munkáltató?
Június 19 . én mondtam fel másodállásomban a munkáltatóm / csoportvezetőm főnöke/ június 20. án írta alá a felmondásomat. 4 és fél évet voltam a cégnél. A felmondási időm július 20. án járt le, a papírokat viszont nem kaptam meg.. mert heti elszámolási meeting ideje július 24. re esik. július 21 én este csoportvezetőm a céges viberen jelezte hogy még hétvégén / ez egyébként ebben a munkakörben teljesen normális/ eredményes munkát vár tőlem. Jogi dolgokra hivatkozva?
Jogosan fenyegetőzik?
Ha 30 napos a felmondási időd a szerződésed szerint, akkor az utolsó munkában töltött napon kötelesek átadni az összes iratot, papírt, hogy be tudj jelentkezni a következő munkahelyen/ munkakeresésnél. Amennyiben ez nem történik meg, perelheted őket nyugodtan.
Senkit nem érdekel, hogy a cég heti elszámolási meetingje mikor van. A munka törvénykönyve az irányadó.
Júli 20-at követően nem állhatsz náluk munkában, mert az feketemunka lenne... Azon felül ki sem fizetnék...
Utolsó munkanapodtól van 5 munkanapjuk fizetni és kiadni a papírjaid, ha nem teszik, akkor tértivevényes levélben adaz a kézhezvételtől számítva 8 munkanapot, ellenjező esetben munkaügyi felügyeletnél bejelentést teszel és fizetési meghagyást indítasz (ezt kell a levélbe írni)
Hivatkozol szintén a levélben az MT 80paragrafus 2 bekezdésére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!