Betegszabadság alatt mire kötelezhet a munkáltató? Sehol nem találok erre vonatkozó jogszabályokat.
amikor nem dolgozok, azaz szabadságon vagyok, akkor is kötelezhet bizonyos dolgokra a munkáltató, ezek valahol jogszabályilag le vannak írva gondolom
pl. van bejelentési kötelezettséged
van titoktartási kötelezettséged esetlegesen
esetleg lehet olyan munkaszerződésed
lehet, hogy elérhető kell legyél, nem tudom
és még lehet ezer dolog
de hogy semmi nincs, és akkor mintha nem lennél a világon, az hülyeség
nos.. természetesen, ha ki volt vmi ilyesmi kötve a munkaszerződésedben, akkor persze.. de gondolom, akkor tudnál róla. Ha egy sima sablon mtk szerinti szerződést kötöttél, akkor nincs semmi különleges joga, de vedd elő és nyálazd át, ha ennyire aggódsz.
"van bejelentési kötelezettséged" - ha itt arra gondolsz, hogy értesíteni kell a munkáltatót, hogy táppénzre mész, ez magától értetődő.
"van titoktartási kötelezettséged esetlegesen" - fentebb említettem
"esetleg lehet olyan munkaszerződésed
lehet, hogy elérhető kell legyél" - fentebb említettem
"de hogy semmi nincs, és akkor mintha nem lennél a világon, az hülyeség" - betegszabadságon vagy, fel vagy mentve a munka alól. Ha már tájékoztattad a munkáltatód, hogy betegállományba vagy (és előreláthatólag meddig leszel), utána nem vagy köteles neki fel se venni a telefont, ő meg nem tehet semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!