Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Feljelenthetem az exem azért...

Feljelenthetem az exem azért mert szexuális erőszakot követett el ellenem? Teljesen tönkretette ezzel az életem.

Figyelt kérdés

Volt hogy próbált megerőszakolni csak megvédtem magam, egyszer arra keltem fel hogy megerőszakol. Volt hogy sétáltunk a dunaparton és leszedte a ruháim, megerőszakolt. Amikor még szűz voltam és ellenkeztem, lefogott és megcsinálta amit akart (nemi erőszak itt nem volt)

ARRA HOGY “MIÉRT MARADTÁL VELE” NEM VAGYOK KÍVÁNCSI!

2022. jan. 6. 22:29
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Az számít hogy a barátaimnak leírtam amikor történtek? (ők nyilván azt mondták hagyjam ott)

Amúgy járok pszichológushoz, mert mindig magamat akartam bántani azért amit ő csinált velem. Ha a pszichológusom is mondana véleményt, hinnének nekem?

2022. jan. 6. 23:05
 12/33 anonim ***** válasza:
84%
Igen.
2022. jan. 6. 23:10
 13/33 anonim ***** válasza:
90%
11. Számít, hogy írtál róla. És az egész nem olyan egyszerű, hogy szó áll szó ellen, így patthelyzet alakul ki, és ezzel a kérdés lezárva. Vizsgálat indul, szakértők bevonásával, pl pszichológuséval, az ő véleménye rengeteget nyom a latban. Ha látszólag nincs semmi bizonyítékod, akkor is megállapíthatják, hogy igazat mondasz.
2022. jan. 6. 23:14
 14/33 anonim ***** válasza:
89%
Nem tartozik ide, de mégis: még most sem vagy 18. Amikor ezek történtek veled, se a szüleidnek mondtad el. velük mi a helyzet? Nincs jó kapcsolatod velük?
2022. jan. 6. 23:21
 15/33 anonim ***** válasza:
59%

Utólag, hónapokkal-évekkel később ez már olyan "vagy igaz vagy nem" történet.

Az igazi bizonyíték egy nőgyógyászati vizsgálati eredmény lenne, ami bizonyítaná az erőszakos behatolás tényét. Te nyilván egy ilyet se tudsz majd produkálni.

A barátaidnak írott levelek erősítik a gyanút, de szerintem ez kevés ahhoz, hogy elítéljék.

Az ítélkezés ui. az ártatlanság vélelmén alapszik, magyarul: neked kell bizonyítanod, hogy a fiú megerőszakolt. És meg fogják kérdezni, hogy az első erőszak után miért maradtál vele kapcsolatban. Ha a fiú jó ügyvédet tud megfizetni, akkor az úgy szétcincál téged a bíróságon, hogy azt se tudod, fiú vagy, vagy lány.

És ha netán fölmentik (akár csak bizonyíték hiányában), az exed azonnal feljelenthet téged a rendőrségen hamis vád bűntette miatt. És azért kemény börtönéveket osztogatnak.

Szóval jól gondold meg, mert visszanyalhat a fagyi.

2022. jan. 6. 23:23
 16/33 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom a magánindítványt 30 napon belül kell megtenni ha tudod ki az elkövető. Ha nem így lenne akkor szerintem jó sok válóperben előkerülne pl hogy "x évvel ezelőtt erőszakolgatott"
2022. jan. 6. 23:32
 17/33 anonim ***** válasza:
91%
16. ebben van valami
2022. jan. 6. 23:36
 18/33 anonim ***** válasza:
35%

Jézusom, ezek a válaszok. A kérdező egy igen komoly bűncselekmény többszörös elszenvedője, ti meg őt hibáztatjátok.

Szerintem mindenképp egyeztess a pszichológusoddal, hogy mikor állsz készen erre. Aztán tedd meg a feljelentést, egy ilyen embernek hosszú időre a börtönben a helye.

2022. jan. 7. 02:23
 19/33 anonim válasza:
93%
Szerintem várjál még 30-40 évet, és amikor hires ismert ember lesz az illető, akkor kezd el nemierőszakkal vádolni meg zsarolni. Amennyire tudom ezt így szokták.
2022. jan. 7. 06:25
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Van rá bizonyítékod? Miért nem akkor rögtön tetted meg, miért most? Miért maradtál az első eset után is még vele?
2022. jan. 7. 08:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!