Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Fotók alapján rokkant helyen...

Fotók alapján rokkant helyen parkolásért feljelenthetnek?

Figyelt kérdés

Futárként dolgozom, este fél 10kor egy panel parkolónál csak a rokkant hely volt szabad, vagy megállhattam volna az út közepén.

Nettó 5 percet álltam ott, nagyon siettem vissza.

Már messziről láttam, hogy egy ember fotózgatja az autómat.

Odaérve megkérdeztem hogy mi a gond?

Hogy nem tűnök mozágássérültnek, lefotózta a műszerfalamat is hogy nincs kitéve a rokni kártya, meg hátulról a táblával együtt fotózta a kocsit.

Közölte, hogy megy a feljelentés, és 100 ezerre számítsak, és boldog karácsonyt.

Nem értem miért volt jó ez neki.

Így lehet feljelentést tenni, elfogadják ha beküldi a képeket?

A vészvillogóm ment, ha esetleg látszik a fotókon mondhatom, hogy műszaki hiba volt, de nem tudom.

2021. dec. 17. 16:05
1 2
 1/11 árokpart ***** válasza:
82%
Szerintem így ebben a formában nem fognak vele foglalkozni, csak tettenéréskor bírságolnának meg. Mivel nem közlekedési baleset, csak sima szabálysértés (ennek az alakzata szabálysértés, csak ha valaki rokkantkártyát hamisít és felhasználja és úgy parkol akkor bűncselekmény.)
2021. dec. 17. 16:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell foglalkozni vele, ez valami okoskodó idióta volt. Hivatalos szerv nem dolgozik este fél 10kor. Egyébként, azt mondod műszaki hiba volt amit el kellett hárítanod és csak ott volt szabad hely.
2021. dec. 17. 16:29
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy civil ember volt...?
2021. dec. 17. 16:44
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Tehet feljelentést, ehhez "csak" annyit kell tennie, hogy SZEMÉLYESEN bemennie, ahol is ültetik a folyosón egy csomót, majd jegyzőkönyvbe diktálja a dolgot és majd ahhoz csatolja a fényképeket. Ha csak simán e-mailben küldözgeti ide-oda abból nem lesz eljárás, mivel nem hatósági személy készítette a képeket (írásbeli tanúvallomás nélkül nem bír bizonyító erővel).

A fickó csaj játszotta a lakótelepi sheriffet, aligha fogja ezt a procedúrát végigfutni (kivéve ha már sokadjára b.cca fel az agyát hogy rokkantként sosem talál parkolóhelyet mert mindig beáll valaki oda). Szóval valószínűleg megúszod, de ettől még ne parkolj már rokkant helyre.

2021. dec. 17. 16:44
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2021. dec. 17. 16:58
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Hát, az egyik dolog az, hogy ilyen gecmaherek sajnos vannak, ezeket ki kéne toloncolni a Taigetosz fokáról, géntisztítás céllal.

A másik meg az, hogy a rokkant parkoló az a rokkantaknak szól, akár este van, akár lakótelepen van. Így aztán te sem vagy valami rokonszenves.

2021. dec. 17. 22:25
 7/11 árokpart ***** válasza:
36%
6-os Nem passzióból állt oda. Valakiről azt állítani ismereretlenül, hogy nem rokonszenves az azért elég erős állítás.
2021. dec. 17. 22:31
 8/11 A kérdező kommentje:

Legközelebb ígérem az út közepén hagyom az autót, abban az 5 percben remélhetőleg legalább 3-5 autóst is feltartok majd, és mire kiér a rendőr úgyse leszek ott szóval mindenkinek jobb lesz, és rokonszenvesebb :)

Rokkant ember pedig valószínű nem jön arra abban az 5 percben, ha mégis úgyis megy egy kört és már nem leszek ott, mivel máshol nem fog tudni megállni.

Köszönöm a normális válaszokat!

2021. dec. 18. 14:17
 9/11 anonim ***** válasza:

"6-os Nem passzióból állt oda"

Nem a f*t nem. Senki nem kényszerítette, hogy szabálysértést kövessen el. Akkor meg passzió volt... :D

"Valakiről azt állítani ismereretlenül, hogy nem rokonszenves az azért elég erős állítás."

A cselekedetei alapján ítéltetik meg az ember. És amit cselekedett, az nem volt helyes. Ne vállaljon olyan munkát, amit nem lehet szabályosan végezni. Ez ilyen egyszerű.

"Legközelebb ígérem az út közepén hagyom az autót, abban az 5 percben remélhetőleg legalább 3-5 autóst is feltartok majd, és mire kiér a rendőr úgyse leszek ott szóval mindenkinek jobb lesz, és rokonszenvesebb :)

Rokkant ember pedig valószínű nem jön arra abban az 5 percben, ha mégis úgyis megy egy kört és már nem leszek ott, mivel máshol nem fog tudni megállni."

Ebbej a fröcsögésnek meg semmi értelme. Nem kell sem a rokiparkolóba állni, sem az út közepén állni. Ez is ilyen egyszerű. Annak meg, hogy épp nem jött senki rokkant, annak nincs köze ahhoz, hogy a felfestett rokkantparkolónál nem az számít, hogy fog-e jönni rokkant, hanem az, hogy IDE NEM SZABAD ÁLLNI.

2021. dec. 18. 14:31
 10/11 A kérdező kommentje:

9-es

Akármilyen okosnak hiszed magad, futár vagyok, nem fogok 5 utcával odébb megállin.

Hülye vagy ha ezt nem tudod megérteni, felfogni, további szép napot!

2021. dec. 18. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!