Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet egy ország annyira...

Hogy lehet egy ország annyira szánalmas, hogy még mindig tiltják a petárdát ? Miközben más országokban egyáltalán nem okoz semmilyen problémát, csak nálunk van hisztéria.

Figyelt kérdés
Nevetséges hogy az ember átmegy a határon, például Szlovákiába, akkor a közértben a LIDL-ben vehet akármilyen petárdát, nálunk meg a terrorizmussal van egy kategoriában.

2021. dec. 30. 18:06
1 2 3 4 5 6
 51/56 Jake Paul ***** válasza:
32%

rengeteg érvet felhoztak korabban? Tényleg én egyiket se találtam jó érvnek :) Mindegyik nevetséges volt egy konkrét petárda típust írtak le a dörzsfejes durranót ez azonban már nem létezik f2-f3 as kategóriában sem! pilótakekszes barátunk tudományosat is? Mit értesz tudományos alatt ? Pilotokekszes barátotok azt írta hogy jár robbantani azt nem írta hogy hány petárda típus létezik és hogy valaha használt már e petárdát (

Nézzük ezt a nevetséges érvelését (Nos kérdező akkor majd ha gyanútlanul sétálsz haza és netán az arcodba robban egy petárda amitől örökre megvakulsz vagy hasonló, akkor is ezt fogod mondani) El tudom képzelni Eléd dobják majd a petárda fel emelkedik testmagasságba a talajról és akkor akkorát robban hogy kiviszi a szemedet ahhoz be kéne hajolni hogy már már a képedhez közel legyen és még akkor sem garantált a hatás mert csonkba robban és amerre áll a petárda csöve ! A nagy robbantó mester ki állítólag jár robbantani nincsen tisztában egy közönséges mostani Pirat petárda erejével és azzal fenyeget hogyha az már előtted robban megvakulsz ( majd közli hogy Robbantásvezetőként tisztában vagyok a pirotechnikai eszközökkel XDD Én ezt nem igazán látom hogy tisztában lenne ugyan is a robbantás vezető az nem pyrotechnikus a kettő az két külön szakma ;) Milyen érdekes nekem nagybátyám pyrotechnikus és ő meg pont azt mondja mint én hogy a zöld piros gyufa fejű pirat meg egyáltalán nem csonkol és megvakulni is csak max akkor vakulhatsz meg ha az arcod előtt a szemhez közel robbantod el igen közel ha előtted durran semmit nem okoz! Eleve nem nevezném szakértőnek az urat aki egy olyan gyerekest beszólást enged meg magának hogy rendelj petárdát Szlovákiából és robbantsd le vele a végtagodat egy szakértő eleve nem beszélne így hanem ismerné a petárda tipusokat és javasolna neki egy számára megfelelő alternatívát ? és kicsit gondolkodj el azon kit hívsz gyenge elméjünek én is pont igen jól értek a pyrotechnikához mivel részben ebben nőttem fel ;)

2022. jan. 7. 02:45
 52/56 Jake Paul ***** válasza:
53%

Hát nem a kérdezőhöz hasonló nyomorékok akik a petárdát is anyu és apu pénzéből veszik? Na így beszél egy profi szakképzett robbantó mester ám nyomorékoz másokat tanítás helyett :)

És tessék külföldön is megannyi baleset történt. Volt aki mindkét szemére megvakult? Pilóta úr kérem ne keverjük az olasz maffia által piros Cipollának (Magyarúl gúnynéven hagymának ) hívott papír bombáit az ottani olasz legális alternatíváival ha kérhetem. Eleve olasz országban volt ez az eset is Cipolla botto ,vagy bomba carta cipolla ezeket beírja neten rögtön tudni fogja mi okozott halált meg igen durva sérülést Ez ott sem a legális boltban kapható alternatíva csak mondanám [link]

2022. jan. 7. 03:29
 53/56 anonim ***** válasza:
58%

Nem robbantómester vagyok hanem robbantásvezető. Tudom aki nincs benne azoknak mindegy, de szakmán belül nem annyira elhanyagolható. :)

Továbbra sem érted a lényeget ami írva lett. Nem baj. Dobáljátok csak.

Senki sem írta, hogy felemelkedik és úgy robban az arcodba. Miért kell ehhez elbeszélő költeményt kreálni?

A probléma nem a benyújtási folyamatban van hanem a töltet anyagban.... Elég, hogy ha rossz minőségű az oxidálószer benne és máris nem úgy megy végbe a reakció. Megveszi valaki a petárdát, vagy netán a gagyibbat mert az olcsóbb. Hát lehet más adalékanyag is van benne mert úgy olcsóbb előállítani és nagyobb a profit rajta így. Hogy mi történik később az a kutyát sem érdekli. Vagy amit kint vesztek azokhoz mind jár tárolási és kezelési tanúsítvány?

Hiába próbálsz meg itt meséket írni attól még nettó hülyeség amit írsz.

2022. jan. 7. 06:34
 54/56 vyrob ***** válasza:
65%

A probléma nem a benyújtási folyamatban van hanem a töltet anyagban....? Ez már vicc miféle töltet anyagában ha még kérdezhetem? Eleve Két féle petárda típus van az euban , Van fekete lőporos és van a villanó póros az az aluminium pór És ugye régen létezett még a blitz elegy de főleg Ausztriában meg keletnémetben manapság minden európai ország maga ellenőrzi hogy az adott országban lévő petárdákban mennyi gramm fekete lőpor vagy flash por lehet legyen az kínai vagy európai gyártásé

Vagy amit kint vesztek azokhoz mind jár tárolási és kezelési tanúsítvány? Kérdésedre a választ képzeld el hogy jár , Eleve nem lehet forgalomban olyan petárda legális boltokban ami nem felel meg az európai szabványnak A Privatex Pyro féle Mária tölgyesi bevizsgáló gyárat ajánlanám neked Dubnicásokat. Tudod a Megatresk petárda Szlovákiában készül nagyon magas megfelelőségi bizonyítvánnyal és csak profi pyrotechnikus szakemberek által a lakosságnak , eme termék kiváló késleltetéssel bír és eu tanúsítással is rendelkezik itt tudsz bővebb információt találni róla [link]

Nem meséket írt le az előző sem... Szerintem te írsz itt nettó hülyeségeket fogalmad sincs hogy megy ez külföldön biztos azt hiszed eu tanúsítás nélküli bovli nem ellenőrzött petárdákat robbantgat mindenki meg azt árul amikor nagyon nincs ez így ha nincs rajta a CE tanúsítás az a petárda nem is árulható csak szólok szerintem maradj meg a robbantás vezető szakmád mellett és a pyrotechnikát hagyd meg a pirotechnikusoknak és a hozzá értöknek

2022. jan. 7. 11:30
 55/56 vyrob ***** válasza:
56%
Tekintsd meg ezt a videót ilyen egy CE tanúsítvánnyal ellátott európai petárda nézd meg mindent mutatnak benne mind a használatát a dobozon leírt kezelési és biztonsági utasításokat stb : https://www.youtube.com/watch?v=fYsLOSAnaXo
2022. jan. 7. 11:36
 56/56 anonim ***** válasza:
29%
49: Ja ezt én is hallottam, hogy az 1956-os forradalom leverése után tiltották be a szovjetek, mert féltek, hogy majd a túzijátékokat petárdákat felhasználva fognak visszatámadni a magyarok. Annál nagyobb szégyen, hogy a magyar kormányok a mai napig betartják az akkori tiltásokat. Önmagában annak elegendő oknak kéne lennie, az engedélyezésre, hogy a megszálló szovjet csapatok betiltották. Így aztán több generáció kimaradt belőlle, és most meg megy a hisztéria hacsak meglátnak egy csillagszorot.
2022. jan. 13. 15:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!