Ha gázpisztollyal rálövök valakire közterületen, akkor nem ellenem fognak eljárást indítani?
Természetesen, úgy hogy van engedélyem a viselésére.
Valahogy, olyan hihetetlennek tartom, hogy ha mondjuk egy közlekedési konfliktust veszünk aminek kapcsán a másik fél odaáll az autóm ablakába, és akár meg is üt, én pedig válaszul gázpisztollyal rálövök akkor nem engem fognak elővenni utána.
Tegyük fel, hogy a másik fél büntetlen előéletű, csak elgurult a gyógyszere, és az ütésével nem okozott nekem komolyabb sérülést.
Akkor nem jön majd az, hogy aránytalanul védekeztem meg stb és én vagyok a rossz?
Mert azt még elképzelhetőnek tartom, hogyha egy többszörösen büntetett előéletű egyénre eresztek rá párat, és még találnak is nála egy 10 centis kést, akkor talán nem én ütöm meg a bokámat, de amit fent vázoltam annál azért valószínű nem?
Engedély ide vagy oda, lesz valami kiskapu ami miatt én leszek a bűnös.
"Akkor nem jön majd az, hogy aránytalanul védekeztem meg stb és én vagyok a rossz?"
-nem tudod h van-e fegyvere (késsel sprint eleg messziről is veszélyes)
-fegyver nélkül is veszélyes lehet az ember
"Tegyük fel, hogy a másik fél büntetlen előéletű, csak elgurult a gyógyszere, és az ütésével nem okozott nekem komolyabb sérülést."
Honnan kéne tudnod?
#3. A napokban volt a hirekben egy felmentő ítelet, szten a kerdező most ezen okoskodik... 🤣🤣🤣
De rengeteg körülmeny van, ami befolyásolhatja a tenyállast es az ítéletet..
"Mert azt még elképzelhetőnek tartom, hogyha egy többszörösen büntetett előéletű egyénre eresztek rá párat"
Itt azért már a párral szokott akadni némi probléma. Ha az elsőtől megtántorodik már a másodikat sem eresztheted rá. Az már nem önvédelem. Ugyanakkor az elsőt élessel is, azért sem tudnak elővenni.
"Ez felfegyverkezett garázdaság ha van engedélyed hanem"
Felfegyverkezve és fegyveresen pont nem ugyanaz. A garázdaság meg pont önvédelemnél nem fog megállni. Szerintem te is az egyesre hallgass mert hülye vagy ehhez! :D
azt nem értem az ilyen kérdéseknél, hogy miért veszed alapnak a rendőri intézkedést?
fel nem foghatom.
pofán durrantod, majd bikából szétrugdosod a fejét, aztán visszaszállsz a kocsiba és mész tovább az utadra.
nem értem hogyan jön a képbe itt a rendőrség?
Teljesen önálló gondolat kapcsán merült fel bennem a kérdés, és csak példaként hoztam fel a dolgokat.
Szeretnék beszerezni egy gáz riasztó fegyvert, és hozzá az engedélyt.
Kizárólag önvédelmi céllal, természetesen nem használnám ha csúnyán néznek rám, de kicsit félek a magyar igazságszolgáltatástól, és inkább attól félek, hogy oké, hogy megvédem magam, de -bár megvádoltak azzal, hogy "jogászkodok" pont azért a kérdésem, mert nem vagyok az, nem értek hozzá.
Ezért is írtam, hogy biztosan lenne valami kiskapu ami miatt én kapnék bírságot, mert garázdaság, mert a pisztoly félelmet kelt az ártatlan nézelődőkben stb stb...nem tudom.
Teszem hozzá, aki azt írta, hogy ha 1-nél többet lövök rá az már nem önvédelem.
A gázpisztoly működésének utánanézve, illetve teszteket látva semmi értelme egyet kilőni, és több helyen is azt javasolják, hogy legalább 4-et.
Ha elég lenne egy akkor valószínűleg "egy lövetű" lenne minden pisztoly...a gázsprayből sincs megszabva, hogy nem fújhatok ki valakire az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!