Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kirúghatnak amiért nem hordok...

Kirúghatnak amiért nem hordok formaruhát?

Figyelt kérdés
Buszos vagyok, minden járat után takarítanom kell mert retkeket szállítok akik nem képesek a kultúrált vislekedésre, vagy kések mert fegyelmezem őket vagy nem érdekel , de takaríthatok. Nem tudok mozogni az ingbe, folyton poros lesz a nadrág , legutóbb rágó ragadt a öltönyömre. Már teljesen nem érdekel ez az egész, de ellenőr nézi, kollégák is mondták anno, hogy hordjak formaruhát még próbaidő alatt is amikor nem volt..vettem 16 ezerért ingeket az meg nem bizonyult kényelmesnek, már napok óta pólót meg saját kabátot/pulcsit hordok ami kényelmes. Ezért felmondhatnak nekem?
2021. nov. 14. 19:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hallod, ahelyett, hogy itt teszed fel a kérdésed, inkább nyálazd át a szerződésed, amit aláírtál, abban benne van minden amit teljesítened kell.
2021. nov. 14. 19:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, munkaszerződésbe mi szerepel? Ha ott nem szerepel hogy kötelező az úgymond formaruha akkor nem lesz baj szerintem.
2021. nov. 14. 19:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szerződés szerint kell hordanod akkor igen, kirúghatnak amiatt, hogy nem hordós
2021. nov. 14. 19:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Kötelező..
2021. nov. 14. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerre nem.

Én irodai munkát végzek, nem kell ügyfelekkel dolgozni meg hasonló, mégis van dress kód.Férfiak csak galléros pólóban vagy ingben lehetnek, rövid gatya és papucs,rikító cipő tabu.

Volt, aki megszegte.Ő kapott egy figyelmeztetőt és elküldték öltözködési tréningre.

De, többször megszegi az ember, akkor lehet kirúgnak ilyenért....

2021. nov. 14. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

4.

Akkor miert kerdezed?

2021. nov. 14. 19:14
 7/9 anonim ***** válasza:
56%
Szállíts krumplit ne retket, attól nem koszolódik ruhád!
2021. nov. 14. 19:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ melyik cég. Ha a bkv, akkor őket nem érdekli a létszámhiány meg semmi se, ha panasz jön rád, vagy nem tartasz be egy szabályt, már ki is rúgnak.
2021. nov. 14. 20:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Volán. Bkv ilyen ilyen cég? Nálunk van egy sofőr , nem hord maszkot, azt mondta nem is fog. Megvontak tőle tavasszal 4 ezer forintot 3 hónapig. De az összes kolléga ad a ruhára itt.
2021. nov. 15. 04:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!