Kirúghatnak a munkahelyemről, ha 2x nem jelentem meg a túlórán?
Figyelt kérdés
Folyamatos a túlóráztatás, nem lehet nemet mondani, vagy szombat vagy vasárnap be kell menni, az se érdekli őket, hogy egyhuzamban 7napot megyünk, kétszer nem jelentem meg a túlórán, mert van magánéletem, ezért kirúgtak, még próbaidős voltam. Lehet tenni valamit ellene? Jogosan jártak el?2020. dec. 2. 16:14
1/11 anonim válasza:
Jó szar helyen dolgoztál. Találsz normálisat majd.
2/11 anonim válasza:
Próbaidő alatt úgy rúgnak ki ahogy akarnak, indok se kell. Keress mást.
3/11 mindentudó99 válasza:
A munka törvénykönyve előírja hogy kötelezhetnek túlórára. Na most alap esetben nem igen élnek vele mert ha kényszeres akkor ugy is lelép a melós . Megkérdeznek hogy be mész e . Ha nem nem. Aztán vannak sz@r helyek mint a tiéd ahol köteleznek. Ne sajnáld azt a helyet. Keress mást. Egyébként nem igen kényszertenek senkit jobb helyeken mert a melósok kb 5%-a úgy is bemenne önként is mert kell a pénz. Az meg elég is szokott lenni túlórához
4/11 anonim válasza:
A legtöbb munkahely ilyen és sajnos jelen helyzetben nagy eséllyel semmilyen munkát nem fogsz kapni.
5/11 anonim válasza:
"A munka törvénykönyve előírja hogy kötelezhetnek túlórára".
Ez így van. De az is benne van, hogy maximum heti hány órát dolgozhatsz túlórával együtt, és az is benne van, hogyan kell a pihenőnapnak lennie.
6/11 anonim válasza:
Próbaidő alatt kirúghatnak indok nélkül, de akkor sem tehetnek meg veled bármit. Van törvényi leret, hogy mennyit lehet túlóráztatni, ha azt túllépték és voltak olyan hülyék, hogy ezt írásba is adták, akkor nyerhető, de mit akarsz elérni? Ilyen helyre én nem mennék vissza...
7/11 A kérdező kommentje:
Nem is áll szándékomban visszamenni, büszkèbb vagyok én annál, csak nem szeretném annyiban hagyni ezt az egészet.
2020. dec. 2. 18:06
8/11 mindentudó99 válasza:
#5 Persze tudom. De most konkrétan a túlóráról volt szó. Nálunk sokan aláírják a 400 órát önként. Senkit se kell kényszeríteni. Sőt annyi az ukrán hogy túlórázási lehetőség sincs pedig sokan mennének.
9/11 anonim válasza:
8: Igen-igen tudom, hogy a túlóráról volt szó, csak azért is írtam ezt így le feljebb, mert a kedves kérdező azt is közölte velünk, hogy akár heti hét napot is dolgoztatják, ami már törvényt sért.
10/11 mindentudó99 válasza:
Mindegy is az ilyen helyeket kerülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!