Kirughatnak próbaidõszak alatt ha veszélyeztetett terhes vagyok? 6 hónap a próbaidõ egy nagy multi cégnél, ahol éjjel is dolgoznom kell
Van olyan jogszabály amely védene a ilyen esetben a terhes nõket?
Tudom hogy terhesség miatt nem küldhetnek el, de ha próbaidõszakon vagyok tudtommal indoklás nélkűl felmondhatnak akár 4hónapos terhesen is a 6-dik hónap után?
Még nem vagyok terhes, és nem dolgozok ott, csak előre gondolkodok.
Már régota szeretnék babát, de minden cégnél ahol eddig dolgoztam olyan negativ változások alakultak ami miatt nem vállalhattam babát.
Akkor lehet megint mást kell keressek.. már kb. 5 éve emiatt kell új és új munkahelyeket keressek.
A kérdésed teljes ellentmondás.
1. Veszélyeztetett terhesség azt jelenti, hogy nem dolgozhatsz, tehát táppénzes állományban kell töltened a terhességi időt.
2. Terhességi időszak alatt a várandós anya éjszakai műszakban nem foglalkoztatható.
utolsónak:
veszélyezett terhesnek számit a 30 év fölötti első terhességgel levő kismama.
#6-os vagyok:
Veszélyeztetett terhesnek tekintendő a tizenéves korban lévő, valamint a 35 életévét betöltött ún. előrehaladott anyai korban lévő nő. Ez csak az egyik dolog. A másik, hogy éjszaka nem foglalkoztatható egy várandós nő, sőt, még túlórája sem lehet. Olvass utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!