Vettem a cégemre egy telefont, viszont elmaradt a fizetés. Mit csináljak?
Vettem egy telefont 400 ezer ft-ért, kp-s fizetés lett volna, de egész nap rohantam. Az eladó kérdezte is, hogy kp lesz-e, az is van a számlán, viszont ahogy átadta a szatyrot, mondta, hogy köszönjük és viszont látásra, én meg eljöttem.
Most értem haza, a kabátomban benne a pénz, idáig fel sem tűnt.
Minden adatom le van adva, viszont nálam a számla, hogy fizetve és kp volt.
Fura, mert 6-kor zárt a bolt és nem kerestek, pedig tudják a számom, e-mail címem. Én hívtam őket most, de nem vették fel már.
Írjak nekik e-mailt, hogy holnap rendezem, vagy mit csináljak?
Vagy várjam meg, hogy keresnek-e?
Erre van valamilyen kimondott jogszabály?
Van kp fizetési számlám igen, de a kamerán biztosan rajta van, hogy nem adtam àt pénzt.
Igaz amit írok, miért ne lenne az? Nem szaladtam ki, nem loptam, tényleg annyi történt, hogy a pénzt nem adtam át, de rendes vásárlás volt papíron.
Nem keresett azóta sem senki. Tehetnek feljelentést ebben az esetben? És járhatok rosszul? A kamerán mondjuk látszik, hogy nem adtam át pénzt, és nálam a termék, de ők csomagoltak be nekem és adták át, számlástul.
Kaphatok ezért bármilyen további büntetést? Esetleg a rendőrség megkereshet?
Igen, tehetnek feljelentést.
Igen, rosszul jársz, ha nem viszed vissza, mert e cselekmény jogtalan elsajátítás vétség.
Jogtalan elsajátítás
378. § (1) Aki
b) a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja vissza,
vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!