Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nincs állásom is nálam...

Ha nincs állásom is nálam maradhat a fiam?

Figyelt kérdés
Válni szeretnék de van egy 3éves gyerekünk és én eddig gyeden voltam illetve most mennék majd dolgozni vissza de nem mertek elválni mert félek hogy ez miatt nem nálam marad majd a gyerek mert a párom jól keres én meg csak most kezdek majd dolgozni. A válásból adódóan 5-6millió engem illet amit amúgy is én tettem a közös otthonunkba ez ugye elég hozzá hogy nekem ítéljék? Semmi baj egyébként a férjemmel egész jó apa csak nem vagyunk boldogok viszont a fiamat a világ minden kincséért sem szeretném hogy ne én neveljem. Illetve ha nálam marad hogy szokott lenni a felügyelet?

2021. okt. 30. 06:43
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
66%
Mi a problémátok??? Ez a nem vagyunk boldogok nem túl konkrét,viszont nem is hangzik olyan visszavonhatatlannak és megváltozhatatlannak, hogy miatta megnyomorítsátok a gyereket.
2021. okt. 30. 11:31
 12/21 anonim ***** válasza:
20%
#10 Ezt te találod ki, feltehetően magadból kiindulva. A legtöbb apának igenis kell a gyerek, de már eleve reménytelen helyzetben vannak, mert a bíróságok ebben is általában a nőknek kedveznek. Mintha nem lenne elég az, hogy a férfi vagyonának felét elviszi a nő. Mert legyünk őszinték, a közös vagyont általában a férfi teremti meg.
2021. okt. 30. 12:13
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Én lennék a legboldogabb ha ismernék legalább egy db olyan férfit aki küzdött a gyermekéért.
2021. okt. 30. 12:33
 14/21 anonim ***** válasza:
21%
Ha nem küzdenek a gyerekért, az általában azért van, mert tudják, hogy semmi értelme. Nem jelenti azt, hogy ne akarnák ők nevelni.
2021. okt. 30. 12:37
 15/21 anonim ***** válasza:
Nyilván ha gyeden vagy, nálad maradhat a gyerek. A másik félnek is otthon kell maradnia a nagyon kicsi babával. SZóval erz mindegy.
2021. okt. 30. 12:48
 16/21 anonim ***** válasza:
80%

"A legtöbb apukának nem kell a gyerek? Ezt te sem gondolhatod komolyan."

Nem én írtam, de valóban így van. Hétvégeken rendebn van, de egész héten nem kéne nekik. Nem dolgozhatnak akárhogy, nem vállalahatnak be plusz munkát, nem mehetnek sörözni a haverokkal esténként, helyette tanulnak, főznek, mosnak, játszanak a gyerekkel. Otthon maradnak, ha beteg, karrier lemarad a kicsi gyerek miatt. Hidd el, kevesen vállalnák ezt be, csak addig mondják, amíg nem kerülnek ilyen helyzetbe.

Egy nagyobb gyerekkel nyilván már más, de egy kicsi, 10-12 év alatti gyerek teljes szabadidős elfoglaltság.

2021. okt. 30. 12:51
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem kisajátitani akarom láthatná felőlem bármikor meg nyilván heti 1-2napot aludhat is ott a gyerek csak nem szeretném hogy ne velem éljen alapvetően.

Fiatal vagyok szerintem még ahhoz hogy leéljem az életem valakivel aki már kb csak a lakótársam egy éve.

Szex szinte semmi ha van akkor is olyan semmilyen, alig beszélget velem nem figyel rám és nőnek sem érzem már magam igazán. Csak úgy elvagyunk nulla tartalom. Nekem céljaim, terveim vannak mindegyikbe hátráltat(nem pasizás,hanem vállalkozás önfejlesztés stb.) Ezért szeretnék 5év után elválni.

30vagyok egyébként

2021. okt. 30. 13:03
 18/21 anonim ***** válasza:
37%

10. Egyszer úgy megnéznék egy olyat, hogy az apánál van a gyerek és az anya fizet gyerektartást :D Sőt, még az anya jól is keres, ezért nem is csak pár tízezret ad, hanem a fizetése egy olyan százalékát, amit ő is megérez.

Azért mondom ezt, mert ennek a fordítottját (amikor a férfi fizet) erről ezer és ezer sztorim van (mint mindenki másnak is), de olyanról nem nagyon, ahol végre a nő perkálna és a férfié lehetett a gyerek.

2021. okt. 30. 13:26
 19/21 anonim ***** válasza:
8%
Igen, a nők bármit csinalhatnak a gyerek náluk marad. Így igen.
2021. okt. 30. 13:46
 20/21 anonim ***** válasza:
81%

#18: Hidd el, ezerszer könnyebb néhány tizest leperkálni és szabadon, kötöttségek nélkül élni.

Mellesleg a másik félnek is megy a gyerekre a pénze, PLUSZ az ideje, energiája. Ez a jóval nehezebb oldal.

2021. okt. 30. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!