Mit tudnék tenni hogy mindenkinek jó legyen a halálomat követően?
Csak azt nem értem, ebbe miért kellett bárkit is beavatnod.
Fogod magad, szépen keresel egy közjegyzőt vagy ügyvédet, készítesz egy végrendeletet, és voila, probléma megoldva.
Mivel a legújabb szabályok szerint a túlélő házastárs egy gyereknyi részt örököl,
közösen lakott ingatlanbólnem örököl a házastárs, csak haszonélvezetet kap.
Kitagadni nem olyan egyszerű azért, nézz utána.
A nevelt gyerekekről továbbra is megvan a véleményem, kettőt a szemük alá, nem örökséget érdemelnek. Undorítóak.
És azért elég világos, hogy te sem vagy teljesen tiszta. Elküldhet az anya, megpróbálhatja elvadítani a gyereket, de ha az apa VALÓBAN találkozni akar a gyerekével, akkor tűzön-vízen át megy érte. Te nem igazán erőltetted meg magad ezügyben, szóval nem lenne jogos kitagadni. Mehettél volna gyámügyre, bíróságra, ha az anya megtagadta tőled a jogot. Te pedig ezt nem tetted (legalábbis nem úgy érződik az általad leírtakból), úgy gondoltad, a pénzzel letudtad. Hát nem. Valószínűleg egy idő után én sem akartam volna kapcsolatot tartani már veled, ha a gyereked lennék.
Váljál el a mostani feleségedtől, írj egy végrendeletet, hogy mindened az államé legyen.
Senki sem érdemel semmit, ahogy elnézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!