Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tudnék tenni hogy mindenki...

Mit tudnék tenni hogy mindenkinek jó legyen a halálomat követően?

Figyelt kérdés
Második házasságomban élek a feleségemmel, aki úgy szintén második házasságában él velem. Neki három nekem egy gyermekem született az első házasságomból.Közös gyermekünk nincsen a második házasságunkból. Sajnos én a gyerekemmel nem tartom a kapcsolatot 20 éve már, a faceról is letiltott. Ennek ellenére szeretném ha az én 1/2 részem az egyenlő arányban örökölnék a gyerekek. Csak hogy ezt a feleségem gyerekei sérelmezik, mondván nem jó ez az ötlet, mert a kapcsolat megszűnt köztem, és a gyerekem között , ezért az én 1/2 részem teljes mértékben őket illetné.Na ezt nem szeretném, mert azért az én gyerekem az az én gyerekem. Ti hogyan látjátok ezt az ügyet? Mi lenne a jó megoldás?
2021. okt. 7. 06:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

Csak azt nem értem, ebbe miért kellett bárkit is beavatnod.

Fogod magad, szépen keresel egy közjegyzőt vagy ügyvédet, készítesz egy végrendeletet, és voila, probléma megoldva.

2021. okt. 7. 08:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a legújabb szabályok szerint a túlélő házastárs egy gyereknyi részt örököl,

közösen lakott ingatlanbólnem örököl a házastárs, csak haszonélvezetet kap.

2021. okt. 7. 08:06
 13/15 anonim ***** válasza:
56%

Kitagadni nem olyan egyszerű azért, nézz utána.

A nevelt gyerekekről továbbra is megvan a véleményem, kettőt a szemük alá, nem örökséget érdemelnek. Undorítóak.

És azért elég világos, hogy te sem vagy teljesen tiszta. Elküldhet az anya, megpróbálhatja elvadítani a gyereket, de ha az apa VALÓBAN találkozni akar a gyerekével, akkor tűzön-vízen át megy érte. Te nem igazán erőltetted meg magad ezügyben, szóval nem lenne jogos kitagadni. Mehettél volna gyámügyre, bíróságra, ha az anya megtagadta tőled a jogot. Te pedig ezt nem tetted (legalábbis nem úgy érződik az általad leírtakból), úgy gondoltad, a pénzzel letudtad. Hát nem. Valószínűleg egy idő után én sem akartam volna kapcsolatot tartani már veled, ha a gyereked lennék.

2021. okt. 7. 08:13
 14/15 peca1000 ***** válasza:
27%

Váljál el a mostani feleségedtől, írj egy végrendeletet, hogy mindened az államé legyen.

Senki sem érdemel semmit, ahogy elnézem.

2021. okt. 7. 09:20
 15/15 A kérdező kommentje:
74 éves vagyok feleségem 70 éves lányom a gyermekem és a feleségemé a három fia, akik már szóba sem állnak velem. Nagyon bánt ez a dolog.
2021. okt. 7. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!