Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez nemi erőszaknak számít?...

Ez nemi erőszaknak számít? Nem fognak kinevetni, ha feljelentést teszek?

Figyelt kérdés

Sub hölgy vagyok, bdsm szexuális kapcsolatba keveredtem egy férfival. Az aktus jól indult, de egy ponton egyre inkább bedurvult és nem vette figyelembe azokat a szabályokat, amiket előtte közösen lefektettünk. Amikor a menekülőszót mondtam többször is, akkor sem állt le. Ennek köszönhetően engem elég rendesen megviselt az egész, pszichiáter szerint poszttraumás stressz szindrómás tüneteket produkálok.

Namost tudom, hogy mivel jár a BDSM, mik a kockázatok, de ez mégsem mindennapos eset még ilyen emberek között sem. A probléma hogy a beleegyezésemet üzenetek, telefonbeszélgetések bizonyíthatják.

Érdemes ilyen esetben eljárást indítani?

#BDSM #Némi erőszak
2021. szept. 28. 21:54
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
80%
Hogyhogy nem várható el a cselekvés megszakítása?? 20as te nem vagy normális. Ha a partnered szól, hogy elég, akkor leállsz. Pont. Nincs de, meg mi van ha...
2021. szept. 28. 23:47
 22/52 anonim ***** válasza:
87%

Feljelentheted, de ha nem sikerül bizonyítanod, bizony egy jó ügyvéd segítségével szét fog szedni és jól visszaperelnek.

A poligráfos vizsgálatra nem kötelezhetik a másik felet a büntetőeljárásban, te vagy az ügyvéded kérheted "magad ellen", de önmagában ez sem lesz bizonyító erejű.

Konzultálj ügyvéddel, sajnos itt többet veszíthetsz, mint amit nyerhetsz, még ha az igazság a te oldaladon is van.

A gyk-s zugügyvédekkel meg vigyázz:)))

2021. szept. 28. 23:51
 23/52 anonim ***** válasza:
89%
Egyértelműen erőszak és bűncselekmény, de sajnos aligha bizonyítható, így szerintem nincs értelme jogi útra terelni a dolgot. Más módon kell megpróbálni elérni, hogy sz illető erősen megbánja, amit tett...
2021. szept. 28. 23:53
 24/52 anonim válasza:
0%

A szavakon kívül nem tudtál volna bármi mást is tenni? Pl. felállsz és otthagyod, kimész a szobából, leöntöd egy pohár vízzel? Mert ha használtad a szót, de a testbeszéded mást sugallt... szóval pl. csak halkan finoman mondtad, hogy "gránátalma" de közben finoman nyögdécseltél mintha élveznéd és nem tettél semmi mást...

Mennyire volt durva, okozott testi sérülést is? Ha okozott és van róla bizonyíték fotó/orvosi lelet, akkor biztos van esélyed. (Bár nem vagyok szakember.) Ezek nélkül passzolom.

2021. szept. 29. 04:54
 25/52 anonim ***** válasza:
81%

Fölteszem, ha meg tudta volna tenni, hogy elmegy, megteszi. Nyilván meg volt kötözve vagy ilyesmi.

Kicsit távlatosabban nézve a dolgot: a BDSM mindig kockázatosabb, mint a normál szex. Ezzel mindig, minden esetben számolni kell. Természetesen ez nem menti föl az erőszakolót, és nem az áldozatot akarom cseszegetni, nem, egyáltalán nem; csak a feldolgozáshoz segíteni. Szóval nem katasztrófa történt, hanem egy nagyon tanulságos eset: még az átlagosnál is óvatosabbnak kell lenni, mielőtt megbízik valakiben az ember.

Én is szub vagyok, meleg, és voltam már én is olyan helyzetben, hogy legszívesebben menekülő szót használtam volna. Tanulság volt, és a legközelebbi ismerkedések alkalmával alaposabban tisztáztam dolgokat (aki meg erre nem volt hajlandó, attól elköszöntem).

2021. szept. 29. 07:58
 26/52 anonim ***** válasza:
89%
Mindenképp annak számít. Bármi a szexuális életben, ami nem kölcsönös beleegyezésen alapul az erőszaknak számít. Egy hagyományos aktus esetén is így van ez.
2021. szept. 29. 09:07
 27/52 anonim ***** válasza:
89%
Egy BDSM kapcsolat esetén is erőszaknak számít a dolog. A jog nem ismer olyat, hogy lemondasz az egészséghez való jogodról. Ha papírokat is írsz alá azzal, hogy te megengeded, hogy megkorbácsoljnak, azok a beleegyezések semminek minősülnek. A másik mindig is felelős marad azért amit tett. Persze egy jól működő BDSM kapcsolat esetén ez nem gond, mert a bizalom kölcsönös, te megbízol abban, hogy a másik fél, betartja a megbeszélt határokat, ő pedig abban, hogy nem jelented fel.
2021. szept. 29. 09:09
 28/52 anonim ***** válasza:
97%
Mindenképp erőszaknak számít, és akkor teszed jól ha feljelented. Beszélj ügyvéddel, hogy mik a lehetőségeid, de már azzal is sokat teszel az ügy érdekében, hogy egy kellemetlen eljárásban lesz része a másiknak, talán legközelebb kétszer is meggondolja, hogy mennyire tiszteli mások határait. Egyébként szerintem van esélyed, de beszélj olyan emberrel, aki ért is hozzá.
2021. szept. 29. 09:12
 29/52 anonim ***** válasza:
10%
Ha felnyomod a pasast, elmúlik a PTSD-d?
2021. szept. 29. 09:59
 30/52 anonim ***** válasza:
96%
Erőszaknak számít, viszont érdemes olyan ügyvédet keresni, aki különösen jártas a nemi erőszakban, és a BDSM-et is ismeri.
2021. szept. 29. 10:07
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!