Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerintetek egy ilyen hozzászó...

Szerintetek egy ilyen hozzászólást már érdemes lenne jelenteni a rendőrségen (az új, erre vonatkozó törvény értelmében)?

Figyelt kérdés

Január 1.-től már a különböző internetes felületeken, nyilvános bejegyzések alatt található, beazonosítható személy/személyek ellen irányuló, neki(k) az erőszakos halálát kívánó, vagy velük szemben különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményre irányuló szándékot kifejező hozzászólásokat akár 1 év letöltendő szabadságvesztéssel lehet büntetni.

Adott egy konkrét ember (névvel, arccal), aki Facebook-on különböző posztok alatt, a vele egyet nem értő vagy őt kritizáló emberek kommentjei alá vállalhatatlan stílusban válaszol, személyeskedve fenyegetőzik és minden erkölcsi határt átlép. Már egy ideje szembe szokott velem jönni a figura a posztok alatt, most viszont láttam egy olyan általa írt kommentet, ami szerintem már kimeríti az új törvényben foglaltakat.

Egy másik felhasználó, szinten névvel, arccal, tehát egyértelműen beazonosíthatóan, teljesen tisztelettudóan kifejezte nemtetszését emberünkkel szemben.

Válaszul ezt írta az illető:

"Téged, és minden hozzád hasonló röhögcsélő figurát egyszer legszívesebben megkeresnélek, levágnám a fejeteket és kidobnám őket a kukába, mert oda valóak vagytok."

Az egész posztról és a kommentszekciójáról csináltam képernyőképet ha leszedné a kommentet az ember.

Szerintetek ha névtelen online bejelentést tennék, természetesen minden képet csatolva, akkor tenne bármit is a rendőrség? Az ember nem kamu profilról ír, egyértelműen látszik ki ő, rengeteg képe is van fent.

ma 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát jó lenne, ha az ilyen bunkók megtanulnák, hogy nem fröcsöghetnek a neten következmények nélkül. De ne tegyél névtelen bejelentést, vállald fel a dolgot!
ma 20:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Ilyen esetben miben számítana bármit is, hogy névtelen vagy nem névtelen? Nem is felém irányult a hozzászólás, én csak észrevettem, és ezt a puszta tényt szeretném jelezni a rendőrségnek. Ott van minden feketén fehéren a képeken is meg egyelőre a poszt alatt is, nem is tudnék semmiben tanúvallomást tenni, vagy fontos láncszem lenni az ügyben, hiszen mindenki más is látja rajtam kívül..Én csak a rendőrség figyelmét szeretném a kommentre terelni, a többit már indítsák el hivatalból, elvileg ilyenkor ennek kell történnie.
ma 20:23
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Valahol el kellene kezdeni megregulázni ezt, nem normális ez már.
ma 20:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, ez a törvény pont erre ad valamiféle reménysugarat, hogy ne lehessen ilyen nagyon komoly súlyú szavakkal dobálózni az internetet csak úgy szórakozásból, következmények nélkül..
ma 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:
48%
Ne aggódj senkit nem fognak elítélni kérdező csak hogyha egy magasrangú szemét basztatnak erre való ez a törvény téged le fognak szarni mint átlagember a rendőrségről már így is ez zavarnak engem is ez zavartak úgyhogy a szomszédom földtörte a postaládát és azt mondták hogy rendezzék le maguk között ezért ki sem megyünk
ma 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:
22%

Besugasnak nagy hagyomanya van az orszagban hajra.

Am en ha valodi tetlegesseg veszelye nem all fent csak jelentenem a feluletnek es tiltanam.

ma 20:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Az ország hangulatát kéne megváltoztatni és akkor nem lennének ilyen esetek.
ma 21:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!