Mindenki szidhatja a többséget, de a kisebbséget nem. Ez nem diszkrimináció a többséggel szemben?
Attol függ melyik oldalrol nézed.
Ha a vezetök,vagy politikusok,stb teszik ezt,sajnos vannak felhàborodàsok.
De az àtlag emberekröl beszölve,igenis mindkét fél szidja egymàst.
Hallottam elég gyakran a büdös cigàny szot magyar szàjàbol,de a kisebbség szàjàbol is hallottam kellemetlen jelzöket a magyarok felé.
Diszkriminàcio ide,diszkriminàcio oda,ami van,azt kell elfogadni.
Illetve nem kell elfogadni,de kénytelen vagy,hisz vàltozàs valoszinü nem nagyon lesz.
Nem akarok itt senkit sem sértegetni,nem àllok én egyik oldalon sem,csak azt azért hozzàtenném,hogy akàrhànyszor megjelenik egy hasonlo kérdés,vitatkozni,véleményt osztani lehet,de kinnt az utcàkon semmi sem fog ettöl vàltozni.
Mondhatja 100 ember,igen igazad van,ez diszkriminàcio,de ki fog valamit ez ellen tenni?
Ha eddig nem történt semmi....
Sőt én tisztességes dolgozó roma embertől is hallottam büdös cigányozást. Sőt embert még úgy cigányozni mint őt nem hallottam. Később meg is magyarázta, h ti ugye ismertek, tudjátok ,h ki vagyok és milyen ember vagyok és soha egy rossz szót nem szólt még senki azért mert roma származású vagyok. Így is volt ,hiszen látták ,h becsületesen dolgozik, akár csak a többiek, a lakása szegényes, de tiszta és rendezett, nem jött soha mosdatlanul munkába stb. De ugye az átlagember a fajtáját azok alapján itélik meg, akik büdösek, lopnak, és ha elkapják őket vagy rájuk mernek szólni rasszistáznak és törvény is őket védi. Miattuk van az ,h ha bemegy egy boltba akkor minden lépését figyelik, h gyanakodva néznek rá ha felszáll a buszra és mindenki szorítja a táskáját meg teszi zsebre a kezét.
Szerintem pont a tisztességes dolgozó és beilleszkedett romák azok, akik a legjobban utálják a "büdös cigányokat".
Utolsonak:
Igen valahogy ez az amit én is alà szeretnék tàmasztani.
Roma szàrmazàsu fiatal tisztességes ember vagyok.
Kicsi koromtol kezdve magyar közösségben,tehàt nem ugy nevezett telepeken éltem.
Iskolàba rendszeresen jàrattak szüleim.
Ök is dolgoztak annak idején a Vasuton.
Sok probléma ért amiatt ,mert cigàny vagyok,de nem ugy viselkesek.
Na nem a magyarok részéröl.
Nagyon sok cigàny kigunyolt,beszolt,kikezdett velem,mondvàn "büszke" vagyok,minek teszem ugy a fejem ,mint egy magyar.
Pedig én nem tettem a fejemet ugy mint egy magyar,soha sem tagadtam hogy cigàny vagyok,de nem akartam a szutyokban élve fàt jàrni lopni stb.
Két testvérem van,a nagyobbiknak sikerült elvégezni a föiskolàt,mellette 2 szakmàja is van.
Kisebbik jelenleg még középiskolai tanulo,bàr nem a legfényesebb példàja a kivàloknak,de nem iskolakerülö.
Én magam nem végeztem el föiskolàt,bàr a lehetöségem megvolt,de én beértem egy középiskolàval.
Màra van egy pici gyerekem,és egy tàrsam.
Mindektten tisztességesen dolgozunk,albérletet fizetünk,és nem élünk segélyekböl.
Nagyon sok cigàny lenéz emiatt,sokszor megloptak,söt zsaroltak,de volt hogy betörtek a lakàsomba.
Arrol nem beszélve,hogy a nagy darab vidéki cigàny a kölcsönzött Mercijéböl kidugva a fejét olyan dolgokkal fenyegetözött,amitöl az ember képes egész életére a félelemtöl bujkàlni.
Pedig a "testvérük" vagyok.
Egy vér folyik bennünk/Ahogy mondani szoktàk)
Mégis keresztbetettek màr nem egyszer.
Màig nem vagyok öket köpes elviselni,ezért elhagytam az orszàgot.
Hihetetlen,de miattuk hagytam el az orszàgot!
Hogy végre nyugodt életet élhessek.
Vannak persze emberek,példàul Kanadàban,akik sajàt éttermet nyitottak,nagyon keményen megdolgoznak a betevöért,az olyanokat szivesen engedem magamhoz közel,és mi együtt nevetünk az otthon ragadt buta népen,akik szplik hegyre.halomra a gyereket,mondvàn a szerelem nem kerül pénzbe,söt nekik fizetnek érte.
Meg verik a mellüket a tanàcshàzàn,hogy lekapcsoltàk a villanyt,mit tegyenek.
Azt sem értem meg,hogy egy ilyen modern vilàgban,még ha az ember nem is gazdag,hogy lehet ugy élni,hogy az udvaron mosni a müayag kàdban,ajto helyett lepedö,egy helyisögben 10-en.
Mosakodni lavorban stb stb. stb.
Én sem keresek sokat,söt.
De edig még mindig sikerült ugy beosztanunk a pénzt,hogy legalàbb ugy éjünk ,mint az àtlag magyar.
Utàlom a lusta ,tolvaj,agressziv,koszos,büdös embereket.
Ha ezek a cigànyok ,akkor utàlom öket is!
Viszont igenis büszke vagyok,az olyan személyekre,akik kezdtek valamit az életükkel.
Akàr zene àltal,akàr szinészkedéssel,étterem megnyitàsàval,vagy bàrmilyen hasznos dologgal töltik az idejüket,nagyon tisztelem öket,és sajnàlom,hogy minket sokszor akkor is egy kalap alà vesznek.
Tudom,mi tisztességes cigànyok nagyon kevesen vagyunk,talàn ezért nem is tününk fel annyira,de én kijelentem,hogy jo magam is örülnék,ha végre valaki rendet tenne.
Egy roma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!