Haszomélvező vagyok egy lakásnak? De nem az én nevémen van,annak a nevén,aki benne lakik,igy az övé.Egy ismerösét oda beengedett,mint albérlet címen,s be is jelentette ideiglenesen.Engem,mint haszonélvezőt megsem kérdezett,hogy bejelentkezhet.e oda .
haszonelvezo= foldhivatalnal tulajdoni lapon haszonelvezeti jog bejegyzesen van.
birtoklo= akinek tulajdoni lapon nincs bejegyzese viszont be lett jelentve allando vagy ideiglenes tartozkodasra.
tulajdonos= egyertelmu!
ha allando ha ideiglenes a tartozkodas 3ev utan hagyateki hitelezoje lehet a lakasnak vagy vagyoni igenyt nyujthat be keresetlevelben a birosagon vagy ugyveddel.
ha bejelentettek es ott tartozkodik akkor neki is kotelessege fizetni a kozos kozuzemit amit a haszonelvezovel kell felesben megosztani. de a haszonelvezo birtokvedelmet kerhet amennyiben 1even belul van a haszonelvezet vagy az ideiglenes vagy allando tartozkodas. barki aki birtokolja kerhet birtokvedelmet de az csak addig szol amig fiktivve nem teszi a tulajdonos a lakcimkartyat.a haszonelvezo kerheti hogy fiktiv legyen a bejelentett mert kozuzemi koltsegeket o fizeti es tulajdonlapon is szerepel.elhet panasszal a lakcimnyilvantartoban.okmanyiroda.kerelmet adhat le fiktivalasra ami azt jelenti lakcimkartyaja megmarad mint utolso cim de nem ervenyes viszont leadnia nem kell, az okmanyiroda mert arra nem kenyszerithetik jogilag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!