Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Haszomélvező vagyok egy...

Haszomélvező vagyok egy lakásnak? De nem az én nevémen van,annak a nevén,aki benne lakik,igy az övé.Egy ismerösét oda beengedett,mint albérlet címen,s be is jelentette ideiglenesen.Engem,mint haszonélvezőt megsem kérdezett,hogy bejelentkezhet.e oda .

Figyelt kérdés
2021. aug. 22. 06:42
1 2
 11/11 hgwell ***** válasza:

haszonelvezo= foldhivatalnal tulajdoni lapon haszonelvezeti jog bejegyzesen van.

birtoklo= akinek tulajdoni lapon nincs bejegyzese viszont be lett jelentve allando vagy ideiglenes tartozkodasra.

tulajdonos= egyertelmu!

ha allando ha ideiglenes a tartozkodas 3ev utan hagyateki hitelezoje lehet a lakasnak vagy vagyoni igenyt nyujthat be keresetlevelben a birosagon vagy ugyveddel.

ha bejelentettek es ott tartozkodik akkor neki is kotelessege fizetni a kozos kozuzemit amit a haszonelvezovel kell felesben megosztani. de a haszonelvezo birtokvedelmet kerhet amennyiben 1even belul van a haszonelvezet vagy az ideiglenes vagy allando tartozkodas. barki aki birtokolja kerhet birtokvedelmet de az csak addig szol amig fiktivve nem teszi a tulajdonos a lakcimkartyat.a haszonelvezo kerheti hogy fiktiv legyen a bejelentett mert kozuzemi koltsegeket o fizeti es tulajdonlapon is szerepel.elhet panasszal a lakcimnyilvantartoban.okmanyiroda.kerelmet adhat le fiktivalasra ami azt jelenti lakcimkartyaja megmarad mint utolso cim de nem ervenyes viszont leadnia nem kell, az okmanyiroda mert arra nem kenyszerithetik jogilag.

2022. ápr. 28. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!