Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért olyan nagy probléma,...

Miért olyan nagy probléma, hogy albérletbe költöznék?

Figyelt kérdés

27 éves nő vagyok, még otthon élek a szülőkkel, 1.5 szobában. Munka mellett még tanulok is így problémás a zajok miatt a tanulás is.

Ha minden jól megy, pár hónapon belül 12 órás munkarendem lesz, heti kb 3 nap, ami szintén "problémás" lenne az eltérő életritmus miatt.

Szabadnapomon ha délelőtt egy 20 perces sétát megejtenék, arról is el kell számolnom, hová megyek, mikor jövök, miért megyek.

Értem, hogy nagyon jó, hogy félre tudok tenni, de már nem vagyok 13 éves, hogy mindenről el kell számoljak és ahhoz igazodni, hogy pl a napi tanulásommal addigra végezzek, míg a család haza nem ér, mert addig van nyugalom...

Itthon hallani sem akarnak róla, mert pénzkidobás, ráadásul városon belül.

1 millió megtakarítás meg lófitty hitelfelvételre. Igazából már lemondtam arról, hogy saját lakásom legyen, annak ellenére, hogy más módon tudnának segíteni itthon, de nem teszik.

2021. febr. 23. 18:36
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
6%

problémás a zajok miatt a tanulás is.

Engem csak az érdekel, hogy anno a napköziben miattad néma csend volt a suli kilómtéteres körzetében?

2021. febr. 23. 18:41
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt vagy, tégy belátásod szerint.
2021. febr. 23. 18:49
 3/16 anonim ***** válasza:
68%

ez olyan szomorú

remélem ennyi idősen már nem kell otthon élnem

2021. febr. 23. 18:50
 4/16 anonim ***** válasza:
95%
Én 23 vagyok most jöttem el albérletbe, és nem bántam meg. Ne foglalkozz vele mit gondolnak. Ha te el szeretnél költözni akkor költözz
2021. febr. 23. 18:55
 5/16 anonim ***** válasza:
83%

albérletet fizetni nem pénzkidobás

barátnőm és a férje már évek óta albérletet fizetnek, egy nagyon csúcs, modern, felújított lakásban laknak, nem akarnak gyereket, így marhára nem érdekli őket, hogy "nem a saját lakásukért fizetnek"

nem értem, mivel jobb 20 éven keresztül a hitelt nyögni egy ócska vityillóért?

számos előnye van nyilván a saját ingatlannak, de az albérletnek is, és egyesek valahogy csak az előbbi előnyeit látják

2021. febr. 23. 18:59
 6/16 anonim ***** válasza:
16%
Az albérlet kidobót pénz,ha már ebben gondolkozol akkor egy lakáshitelt is tudnál fizetni .
2021. febr. 23. 19:00
 7/16 anonim ***** válasza:
89%

Ez történik, amikor az ingatlanlufi túl nagy, de egy politikus sem érdekelt a kidurrantásában. A fiatalok egyre később tudnak elmenni otthonról, ha a szüleik nem raknak nekik félre pénzt már születésüktől fogva.

Ez egy kényszerhelyzet, mert sajátot venni nem tudsz, de el kell indulni valahogy. Hát indulj albérlettel, aztán majd alakul.

2021. febr. 23. 19:02
 8/16 anonim ***** válasza:
93%

Lépj, amint tudsz, mert ez jobb már nem lesz...

Gyerekként kezelnek - nem fognak leszokni róla.

2021. febr. 23. 19:02
 9/16 anonim ***** válasza:
86%

Azért nem akarják hallani, mert ők még nincsenek túl az elengedéseden. Tudatosítsd magadban és bennük is, hogy ez az élet rendje, te már vágysz az önállóságra és neked ez megéri a pénzt. Mondd meg nekik, hogy ne aggódjanak, szereted őket továbbra is és inkább legyenek büszkék arra, hogy megállsz a saját lábadon.

Plusz említsd meg nekik, hogy a pasik se igazán értékelik, ha valaki ennyi idősen otthon lakik..

2021. febr. 23. 19:03
 10/16 A kérdező kommentje:

Na igen, a pasi témát direkt nem is írtam, ékes példája, hogy miért (lásd egyes hozzászóló)

Igazából a hitelhez is a a beugró miatt is legalább 3-4 évig kellene még itthon maradnom. Aztán kitudja, lehet pár év múlva egy másik városban találok megfelelő munkát (ha esetlegesen a lakás témát "megoldották volna" a lakás témát, ebből sem lenne gond, mert mehetne albérletbe, de ez már nem tényleg olyan téma, amiről nem én tehetek... Ez már más kérdés)

2021. febr. 23. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!