A párom költözni akar, én itt maradni. Mit tanácsoltok?
Nem derül,hogy most te férfi vagy nő vagy?
Ha nő vagy akkor nem olyan gáz( csak egy picit ciki,hogy nem tudsz anyucitól elszakadni),ha férfi akkor nagyon gáz a helyzet.
Oké, Te laknál a párod szüleinél?
Anyagilag igazad van.
De én megértem a párodat, én se szívesen élősködnék apósékon, jobb szeretek a saját lábamon állni.
Szerintem itt neked kéne kicsit rugalmasabbnak lenned.
Miért nem adják oda a szülők most a pénzt és vesztek most lakást?
Elhiszem, hogy neked nagyon kényelmes, hogy felnőtt létedre a szüleid tartanak el, de a párod talán beleszólásnak veszi azt is, amit te nem.
Napi 45 perc oda és 45 perc vissza még elég sok. Persze, te el vagy tartva, nem megy el napi majdnem 2 óra az életedből ingázásra meg a szüleidhez sem kell annyira alkalmazkodnod - esetleg valami áldozatot nem hoznál te is a közös életetekért?
Én arra tippelek, hogy a kérdező a nő. De mindegy is. Szerintem mind a kettőtök álláspontja érthető. Az is, hogy ő nem akar a szüleiddel lakni, önállóságra vágyik és unja a napi másfél óra ingázást. A te részedről meg érthető, hogy spórolni akarsz inkább és így kényelmesebb.
(azért az elég vicces rész, hogy "én is kibírnám", de a következő mondatban azért leírod, hogy ha költöznétek, neked lenne messzebb... Akkor mégse bírnád ki? :D)
Határozzatok meg egy köztes időpontot, ami messzebb van, mint az azonnal, de közelebb, minta te eredeti terved. Mondjuk fél-egy év.
Mindegy szerintem hogy ki a nő.
En azt Nem ertem hogy felújítás helyett miert nem tettek el azta penzt neked? Utolag mindegy, csak nem értem. Meg utana ott lesz az az üres lakrész?
Érthető hogy a párod nem akar napi 1,5 órát utazni, ahogy az is hogy neked a családi haz kényelmesebb. Es beszéltetek konkretan arról hogy mennyi az a pár év? Vagy mennyi az az összeg ami mar elég? Mert így megfoghatatlan hogy meddig maradtok.
Nő vagyok és simán laknék anyósékkal egy olyan lakásban és olyan feltételek mellett, amit a Kérdező leírt, ...ha tényleg igazat írt.
Akit nem marnak otthon, szeparált 3 szobás lakást tolnak a fenekük alá és elmegy albérletbe, az nem normális!
És a beljebb költözésről:
Én budapesti lakosként 1,5 óra alatt jutottam el reggel, csúcsidőben a szintén budapesti munkahelyemre, tehát hacsak valaki nem a munkahelyétől lakik 5 perc gyalogútra, akkor lehet városon belül is jócskán utazni. De szerencsére nálam ez már megoldódott, vidékre költöztem, ahonnan zónázóval 40 perc alatt bent vagyok Bp. centrumában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!