Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Él az azonnali hatályú felmond...

Él az azonnali hatályú felmondás, ha a benne levő indok nem is létezik nyilvánvalóan?

Figyelt kérdés

Egy totálisan abszurd jogi szituációban kérnék sürgős helpet.

Tehát. Kivettem a „nagy nyári „ szabimat, 2 hét. Kiadták.

Szabi vége felé felhívtak hogy fejezzem be hamarabb a szabit és menjek be dolgozni. Mondtam sorry, de nem fejezem be hamarabb, nem megyek be.

Erre a főnök még aznap egy tértivevényes levelet küldött nekem : azonnali hatályú felmondás, mert nem teljesítettem a munkáltatói utasítást.

Csakhogy én erről hogy ki fognak rúgni nem is tudtam, mondani nem mondták, a levél meg több nap alatt ér ide.

És meggondoltam a dolgot, mégis bementem melózni, nem tudva arról hogy postán már úton van a levél amiben kirúgtak. Mert a főnök meg arra számított tényleg nem megyek be.

Tehát összegzésben, mégis bementem, tehát eleget tettem a munkáltatói utasításnak, de addigra már felmondtak papíron és én át is vettem mert fogalmam se volt mi van a levélben.

De ami benne van az nem áll meg: arra hivatkozva rúgott ki hogy nem menten be amikor kérte, de a valóságban bementem.

Kérdés: él a felmondás?

2021. aug. 20. 19:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A mellébeszélést mellőzendő akkor bináris kérdésként teszem fel:

érvényes a felmondás IGEN vagy NEM?

2021. aug. 20. 20:37
 12/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem kell foglalkozni vele, csak az alapítványi iskolás gyökér újabb kitiltása járt le.
2021. aug. 20. 20:56
 13/13 anonim ***** válasza:
Kérdező, a kérdésedre a válasz: Nem érdekelsz 😂
2021. aug. 20. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!