Él az azonnali hatályú felmondás, ha a benne levő indok nem is létezik nyilvánvalóan?
Egy totálisan abszurd jogi szituációban kérnék sürgős helpet.
Tehát. Kivettem a „nagy nyári „ szabimat, 2 hét. Kiadták.
Szabi vége felé felhívtak hogy fejezzem be hamarabb a szabit és menjek be dolgozni. Mondtam sorry, de nem fejezem be hamarabb, nem megyek be.
Erre a főnök még aznap egy tértivevényes levelet küldött nekem : azonnali hatályú felmondás, mert nem teljesítettem a munkáltatói utasítást.
Csakhogy én erről hogy ki fognak rúgni nem is tudtam, mondani nem mondták, a levél meg több nap alatt ér ide.
És meggondoltam a dolgot, mégis bementem melózni, nem tudva arról hogy postán már úton van a levél amiben kirúgtak. Mert a főnök meg arra számított tényleg nem megyek be.
Tehát összegzésben, mégis bementem, tehát eleget tettem a munkáltatói utasításnak, de addigra már felmondtak papíron és én át is vettem mert fogalmam se volt mi van a levélben.
De ami benne van az nem áll meg: arra hivatkozva rúgott ki hogy nem menten be amikor kérte, de a valóságban bementem.
Kérdés: él a felmondás?
"Úgy felmondott hogy, egyedül ő tudott róla"
Miért ki más tudott volna róla? A takarítónő vagy ki??
Komolyan nem értem. Uygan kinek van ehhez köze másnak?
Majd nyilván idővel szólnak a bérszámosnak is.
Idővel.
"Már megint ez a kretén állat, nem veszitek észre?"
Te nem veszed észre, hogy oltjuk is rendesen? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!