Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon törvényesen...

Magyarországon törvényesen lehet élni egy erdőben?

Figyelt kérdés
Bemehetek az erdőbe egyedül élni és azt enni amit ott találok, és rambóként elvagyok vagy erőszakkal kihoznak onnan a rendőrök? Olyan esetre gondolok hogy leginkább növényi táplálékot eszem és rovarokat, gilisztákat.
2021. aug. 15. 23:10
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
37%
30 Érdekes, eddig hálás voltál a válaszaimért. De nem érdemled meg, hogy vaszoljak neked, mert ostoba vagy és tuskó. Szevasz.
2021. aug. 17. 20:08
 32/37 A kérdező kommentje:
Én most is hálás vagyok az értelmes válaszaidért (bár megjegyzem qvára nem néztem ki hányszor válaszolt hiszen nehéz azonosítani) de ha jönnek ezek a "jó hogy nem" típusú gúnyolódó, cinkeskedő válaszok akkor én is váltok a stílusomon egy pillanat alatt.
2021. aug. 17. 20:57
 33/37 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, téged szerintem első nap megvernének az állatok, mert bunkó vagy.
2021. aug. 18. 04:48
 34/37 anonim válasza:
Én értem hogy mire gondolsz! Szerintem a Bakonyi hegyekben van olyan terület ahol még nem piszkáltak nagyon bele a turisták.. persze lehet néha lesz látogató... Viszont spórolt pénzre és valamennyi technikát kell vinned. Egy kis napelem, túra cuccok.. amolyan félnomád életét lehetne élni, de a lakott terület elérhető közelben kell legyen, hogy az alapvető élelmiszerek vagy ruházatot beszerezd. Egy vagy két évet egy kis kunyhóban, azért a civilizációra támaszkodva, de a természetben előforduló élelmiszerrel inkább óvatos lennék... hamarabb mérgező, mint tápláló, a vadak meg végeznek veled ha nincs fegyvered, de egyébként hangulatos ötlet. Azért egy korlátozott ideig én is kipróbálnám.
2023. szept. 20. 23:55
 35/37 anonim ***** válasza:

Nagyon magasfokú és erősen célzott növény- és trmészetrajzi ismeretekkel esetleg, ez szerintem nagyjából megfelelne egy PhD szintű végzttségnek.

A természeti népeknél ez a fajta etnobotanikai tudás veszi el általában a leggyorsabban a gyarmatositás során, egy-két nemzedék alatt. A saját nyelvük elvesztése általában még plusz néhány nemzedék.

Villám ellen nagyon kevés véd a szabad természetben, nyilt levegőn lényegébn semmi. Elvileg egy nagyon mély gödörház, kellő méret melllett és szigeteléssel részlegesen szolgálhat Farady-kalitkaként, de ahhoz is sok plusz adalék és kifinomult egyéb trükk kell.

A kéregliszt ideig-oráig működhet, de hiányos és ideiglenes táplálékot jelent. A makkliszt jó, de folyóvíz kell a csersav kiáztatásához, meg jó pár hét, meg rengeteg száritási és hámozási aprómunka. A helyi flóra nagyon részletes ismerete viszont talán már segíthet a teljes táplálék összeállitásában, de ez természeti népeknél is igen terjedelemes ismeretanyag.

TűzgyÚjtás: ismerni kell a puhafákat. Igazából az isermetanyag talán nagyon jó természettudományi, természetrajzi, néprajzi érdeklődés mellett megszerezhető. Kell egy erős, egészsége,s holisztikus érdeklődés is.

2024. júl. 17. 15:50
 36/37 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat kell vándorolni. A természei népeknél egy kb. 25-30-fős helyi hordaközösség kb. kisebb megyényi területet használ éves szinten, ezt kb. úgy oszták be, hogy egy hónapnyi, rész-évszaknyi időre egy városnyi területet járnak be napi szinten, onnan gyűjtögetve a legváltozatasobb fajta, nagyon jól ismert életciklusú növényzeti faj-portfóliót, aztán egy részévszak után odébb állnak, és egy másik városnyi nagyságnyi területükre költöznek. Éves ,,körutazásuk'' során eg év alatt teljes megyényi területet járnak be, ez az ő hordaterületük. A vándorciklusuk során nagyon fontos és kifinomult ismereteket alkalmaznak igen részletesen ismert egyes fajok megjelenési és szaporodási ciklusáról, időszakáról, elhelyezkedéséről.
2024. júl. 17. 16:08
 37/37 anonim ***** válasza:
Többnyire nincs egyetlen főtermény, főtáplálék, hanem fajok százait ismerik, és hatalmas területről válogatják össze, és a háttértudás terjedelmes, szerteágazó, kifinomult.
2024. júl. 17. 16:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!