Ha Magyarországon hadiállapot állna fenn, törvényesen végre lehetne hajtani kivégzéseket?
Figyelt kérdés
Mert úgy tudom, sok országban ez kivételnek számít.2013. aug. 28. 20:34
1/10 Beltazor91 válasza:
még akkor sem. (egyezmények)
2/10 anonim válasza:
Nem, de ha kiakarnak végezni valakit akkor kivégzik és majd ráfogják arra, hogy véletlenül eltalálták a katonák... vagy önvédelem volt...ezeket nem olyan nehéz kijátszani mint azt itt sokan hinnék (hiszik).
4/10 A kérdező kommentje:
Igen, értem, hogy vannak kibúvók, viszont tekintsünk el tőlük.
Arra vagyok kíváncsi, hogy törvényesen lehetne-e ilyet tenni.
2013. aug. 28. 20:40
5/10 anonim válasza:
Nem, egyenlőre nem lehet törvényesen irtani a cigányokat, ha erre lennél kíváncsi.
6/10 anonim válasza:
Sőt, Holokausztot tagadni sem lehet törvényesen, csak hogy a vita elejét megelőzzük, kedves biztosan nem Jobbikos kérdező.
7/10 anonim válasza:
Nem, azt háborús bűncselekménynek hívják. Csak fegyver-fegyver ellen számít "legális" körülménynek.
8/10 anonim válasza:
1. Ha egy katona megadja magát, nem lőheted tarkón.
2. Polgári személyre még fegyvert sem foghatsz
3. polgári személy sem ragadhat fegyvert, mert az első pont lép életbe
9/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok szimpatizánsa egyik frakciónak sem.
Az egész onnan jött, hogy sok helyen moratórium van érvényben, ahol háborús helyzetben a bűnösöket (pl. kollaboránsok) kivégezhetik.
2013. aug. 28. 21:22
10/10 anonim válasza:
Igen, de azok az országok általában nem demokratikusak eleve sem. Olyan helyen még béke időben is megesik a kivégzés vagy kormány általi bérgyilkosság stb. Nem is kell olyan messzire menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!