Törvényes-e Magyarországon olyan webáruházat üzemeltetni, amelynek külföldi a tárhelyszolgáltatója?
Úgy tudom webáruház esetében kötelező az impresszum oldalán feltüntetni:
1 - az üzemeltető cég adatait (adószám, elérhetőség stb...) Ez jelen esetben magyar cég.
2 - Továbbá kötelező a tárhelyszolgáltató adatait is megadni, hogy jogsértő tartalom esetén legyen kinél reklamálni.
Na de!
Mi van akkor, ha a tárhelyet egy amerikai cégtől bérlem, mert sokkal profibb és olcsóbb is?
Kiírhatom egyszerűen az ő elérhetőségeiket, mint tárhelyszolgáltató adatokat? Törvényes ez?
Nekem jelenleg külföldi tárhelyszolgáltatón van a személyes weboldalam. A Wordpress.com-on van. Ezt az oldalt szeretném webáruházzá alakítani a vállalkozásomhoz.
Lehet használni? Vagy megbüntetnek érte?
Csak magyar tárhelyszolgáltató szerverén legális webáruházat üzemeltetni?
Én úgy tudom, hogy két dolgot szoktak kiírni:
1 - üzemeltető. Ez vagyok én, azaz a cégem adatai.
2 - Tárhelyszolgáltató, ahová fizikailag fel van töltve a weboldal. Például ultraweb.hu magyarok esetében.
Az adatkezelés egy teljesen más témakör. Én most a tárhelyszolgáltatóról szeretném megtudni, hogy lehet-e legálisan külföldi tárhelyre feltöltve a weboldalam?
Külön adatkezelési elvek című oldalam is van természetesen, de az már témakör.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!