Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Törvényes-e Magyarországon...

Törvényes-e Magyarországon olyan webáruházat üzemeltetni, amelynek külföldi a tárhelyszolgáltatója?

Figyelt kérdés

Úgy tudom webáruház esetében kötelező az impresszum oldalán feltüntetni:

1 - az üzemeltető cég adatait (adószám, elérhetőség stb...) Ez jelen esetben magyar cég.

2 - Továbbá kötelező a tárhelyszolgáltató adatait is megadni, hogy jogsértő tartalom esetén legyen kinél reklamálni.

Na de!

Mi van akkor, ha a tárhelyet egy amerikai cégtől bérlem, mert sokkal profibb és olcsóbb is?

Kiírhatom egyszerűen az ő elérhetőségeiket, mint tárhelyszolgáltató adatokat? Törvényes ez?

Nekem jelenleg külföldi tárhelyszolgáltatón van a személyes weboldalam. A Wordpress.com-on van. Ezt az oldalt szeretném webáruházzá alakítani a vállalkozásomhoz.

Lehet használni? Vagy megbüntetnek érte?

Csak magyar tárhelyszolgáltató szerverén legális webáruházat üzemeltetni?

2018. máj. 30. 10:37
 1/3 tgt ***** válasza:
A saját adataidat kell kiírni. Te kezeled a felhasználók adatait, a szolgáltató csak tárolja.
2018. máj. 30. 12:35
 2/3 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom, hogy két dolgot szoktak kiírni:

1 - üzemeltető. Ez vagyok én, azaz a cégem adatai.

2 - Tárhelyszolgáltató, ahová fizikailag fel van töltve a weboldal. Például ultraweb.hu magyarok esetében.

Az adatkezelés egy teljesen más témakör. Én most a tárhelyszolgáltatóról szeretném megtudni, hogy lehet-e legálisan külföldi tárhelyre feltöltve a weboldalam?

Külön adatkezelési elvek című oldalam is van természetesen, de az már témakör.

2018. máj. 30. 14:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Privacy Shield
2018. jún. 3. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!