Legális olyan konditermet üzemeltetni, ahova férfiakat nem engednek be?
[link] itt a nevezetes hely.
Mi alapján szabad diszkriminálni?
Feltételezem, hogy nem alapján legális a diszkrimináció, hisz ez a hely működik.
De pl. bőrszín alapján is lehetne? Csinálhatnék fehér fitnesst a nem cigányoknak? Vagy keresztény-ateista fitnesst, ahova zsidókat, muszlimokat nem engednek be?
Mi ennek a jogi alapja, mi alapján szabad diszkriminálni és mi alapján nem szabad?

Ez egy érdekes kérdés, hogy miben különbözik a nemi meg a faji szegregáció, mi alapon lehet külön női wc, öltöző, konditerem, szauna, stb. Szerintem itt a kulcsszó a szégyenlősség. Azért elég sok nőt (igazából minden női ismerősömet, akivel beszélgettünk erről) értek már kéretlen, kellemetlen, szexuális utalású megjegyzések idegen férfiaktól. Azért mennyivel könnyebb átöltözni egy olyan öltözőben, ahol nem kell ügyeskednem/elfordulnom pluszban, hogy ne lásson meg egy férfi többet, mint azt én akarom, mert ki tudja, melyik tenne valamilyen megjegyzést vagy bámulna feltűnően. Vannak emberek, akik egyszerűen szégyenlősebbek, a férfiak között is.
Pl. tuti vannak olyan férfiak, akik nagyon nem elégedettek a testükkel, mert pl. túlsúlyosak vagy túl vékonyak, stb., és szívesebben mennének egy csak férfiaknak való konditerembe, ahol csak edzhetnek, ahogy akarnak, és nincs ott a gondolataik között, hogy vajon az a nő a futópadon mit gondol a testéről, legyen ez megalapozott vagy nem. A szégyenlősség nem mindig racionális, de azért megérthető.

A meztelenség az egy nyomós indok, tehát a szauna, wc, öltöző számomra érthető. Viszont az, hogy felöltözve, ruhában engem csak azért kitiltanak egy helyről, mert olyan sztereotípiákkal élnek, hogy ilyen meg olyan vagyok (azért mert férfinak születtem) és hogy én ha ott lennék, elrontanám a nők számára az edzés örömét, beszólogatnék, bámulnám őket, gondolatban ítélkeznék a csúnya nőkről (wtf, még szerencse, hogy nincs gondolatrendőrség), az szerintem diszkriminatív.

Mindig is voltak férfi és női edzések, nőként sem mehetek bárhova sportolni. Azóta sportolok, hogy az eszemet tudom, de kb soha nem voltam férfi/női vegyes edzésen, mert értelmetlen. Annyival erősebbek a férfiak, hogy nem jók ugyan azok a feladatok. Értem, hogy a konditerem igazából egyéni sport, de szerintem ezzel nincs baj, amíg van elég konditerem mindenkinek. Nyílhatna férfi terem is, nem hatna meg.
Rengeteg ilyen vállalkozás van amúgy, ahova nem mehet bárki. Gyerekmentes szálloda, keresztény/zsidó nyári tábor, göndör fodrász.
Fogyasztóvédelem! Feljelenteni!
Rasszista magatartás miatt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!