Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Legális olyan konditermet...

Legális olyan konditermet üzemeltetni, ahova férfiakat nem engednek be?

Figyelt kérdés

[link] itt a nevezetes hely.

Mi alapján szabad diszkriminálni?

Feltételezem, hogy nem alapján legális a diszkrimináció, hisz ez a hely működik.

De pl. bőrszín alapján is lehetne? Csinálhatnék fehér fitnesst a nem cigányoknak? Vagy keresztény-ateista fitnesst, ahova zsidókat, muszlimokat nem engednek be?

Mi ennek a jogi alapja, mi alapján szabad diszkriminálni és mi alapján nem szabad?

2021. aug. 6. 20:51
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
30%
A fitneszterem tulajdonosai a Mein Kampf szövegében a "zsidó" szót kicserélték a "férfi" szóval. 🤷🏻‍♂️
2021. aug. 6. 20:59
 2/26 anonim ***** válasza:
88%

Sokfelé vannak női konditermek, vagy szaunák. Sőt a nagyobb konditermekben vannak elszeparált női részlegek.

Olyan nők mennek akik félnek, hogy a popójukat fogják nézegetni edzés közben.

2021. aug. 6. 20:59
 3/26 anonim ***** válasza:
73%
Persze, miért ne lenne legális?
2021. aug. 6. 21:05
 4/26 anonim ***** válasza:
69%
Szívesebben használtam én is, a csak nőknek fenntartott konditermet.
2021. aug. 6. 21:07
 5/26 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező! Te menj olyan helyre, ahol nem diszkriminálnak.
2021. aug. 6. 21:08
 6/26 A kérdező kommentje:

Akkor bőrszín alapján miért nem legális ugyanez? Ha a férfiakat kitiltják, mert a nők "popóját" nézik edzés közben, akkor más társdalami rétegeket hasonlóan sztereotíp előítélet miatt miért nem szabad diszkriminálni?

2021. aug. 6. 21:10
 7/26 anonim ***** válasza:
78%
Igen rengeteg női konditeremről tudok én is, és teljesen legális. Senki nem reklamált még, hogy ez kirekesztő lenne. Mint ahogy van női fodrászat is, nőgyógyászat. Ha odaírod, hogy női fitness terem akkor nem lehet támadni. Csak akkor lehetne, ha sima konditerem lenne, és nem engednének be férfiakat, vagy romákat, zsidókat, melegeket stb. Amúgy vannak álláshírdetések is, hogy csak női munkavállalókat keresnek, sőt még azt is odaírják, hogy hány éves legyen, dekoratív megjelenésű, vagy szép és csinos. Az ilyeneken még nincsenek kiakadva a magyarok.
2021. aug. 6. 21:10
 8/26 anonim ***** válasza:
30%
Engem nem zavar, ha lepontoznak. Ettől még ugyan annyit fizetek a tejért:)
2021. aug. 6. 21:18
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
Sok albérletbe is kizárólag nőket keresnek bérlőnek, szerintem erősen megkérdőjelezhető ennek a jogossága, mégis megtehetik sajnos a lakástulajdonosok...
2021. aug. 6. 21:19
 10/26 anonim ***** válasza:
35%
A tulajdonos miért ne dönthetné el, hogy kiket enged be és kiket nem?
2021. aug. 6. 21:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!