Milyen büntetést kaphatok? Többi kérdés lent
Röviden a story: Adattárolót árultam és nem tudtam az artisjus jogdíjról, ellenőrzést kaptam, lefoglalták a készleteimet, most várom, hogy mi lesz. 30 napon belül értesítenek. A készletre jutó jogdíj 120 ezer Ft kb.
A kérdéseim:
2 éve árulom őket, visszamenőleg meg kell majd fizetnem a jogdíjakat? Nem tudom, hogy volt e rajtuk matrica (én nem intéztem rájuk). Ha nem volt akkor összesen 2,5 millió Ft jogdíj nem lett befizetve a 2 év alatt.
Milyen büntetést kaphatok? Felfüggesztett?
Nem vagyok jogász, ezt előre mondom.
Itt nem adóról van szó, tehát nincs mulasztási bírság sem.
2,5 millió forintot nem fizettél be. Konzultálj ügyvéddel, mi a legjobb taktika. Lehet, hogy jelentős enyhítő körülmény, ha még bírósági tárgyalás előtt befizeted ezt a pénzt. Ezzel megtérül az Artisjus kára. Az ügyvéd segít abban is, hogy olyan vallomást tegyél, ami a jóhiszeműségedet bizonyítja (a kár megtérítése is emellett szólna).
A legrosszabb, amit el tudok képzelni, a felfüggesztett börtön. De lehet, hogy megúszod egy bírói megrovással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!