Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetést kaphatok?...

Milyen büntetést kaphatok? Többi kérdés lent

Figyelt kérdés

Röviden a story: Adattárolót árultam és nem tudtam az artisjus jogdíjról, ellenőrzést kaptam, lefoglalták a készleteimet, most várom, hogy mi lesz. 30 napon belül értesítenek. A készletre jutó jogdíj 120 ezer Ft kb.

A kérdéseim:

2 éve árulom őket, visszamenőleg meg kell majd fizetnem a jogdíjakat? Nem tudom, hogy volt e rajtuk matrica (én nem intéztem rájuk). Ha nem volt akkor összesen 2,5 millió Ft jogdíj nem lett befizetve a 2 év alatt.

Milyen büntetést kaphatok? Felfüggesztett?

2021. júl. 25. 17:34
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Olvastam a jogszabályt, ott 1-3-5 éveket írnak. Mi a gyakori?
2021. júl. 25. 17:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Valamint mulasztási bírságot is ki szoktak szabni?
2021. júl. 25. 18:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok jogász, ezt előre mondom.

Itt nem adóról van szó, tehát nincs mulasztási bírság sem.

2,5 millió forintot nem fizettél be. Konzultálj ügyvéddel, mi a legjobb taktika. Lehet, hogy jelentős enyhítő körülmény, ha még bírósági tárgyalás előtt befizeted ezt a pénzt. Ezzel megtérül az Artisjus kára. Az ügyvéd segít abban is, hogy olyan vallomást tegyél, ami a jóhiszeműségedet bizonyítja (a kár megtérítése is emellett szólna).

A legrosszabb, amit el tudok képzelni, a felfüggesztett börtön. De lehet, hogy megúszod egy bírói megrovással.

2021. júl. 26. 01:05
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, várom a további hozzászólásokat is ha esetleg valakinek van tapasztalata hasonló eljárással kapcsolatban.
2021. júl. 26. 10:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nincs értelme több válasznak, ezzel ügyvédhez kell fordulni, azért vannak. Persze megértem, ha olcsón (ingyen) meg akarod úszni gyk-s önjelölt "ügyvédekkel". Ez csak arra jó, hogy halogasd a lépést, és késő legyen.
2021. júl. 27. 18:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Ügyvédhez fordultam már az elején, most várjuk, hogy megjöjjön a határozat, utána okosabbak leszünk. De attól még szeretnék tájékozódni, olyanokkal beszélni, akik átmentek már egyszer ilyenen. Szóval ha bárkinek van hozzáfűzni valója akkor várom itt vagy privátban. Köszi
2021. júl. 28. 08:33
 7/12 anonim ***** válasza:
És az ügyvédedet nem kérdezted meg erről? Nem válaszolt? :o
2021. aug. 4. 09:19
 8/12 A kérdező kommentje:
De kérdeztem, azt a választ kaptam, hogy ha megjön a határozat akkor okosabbak leszünk. De szerettem volna olyanokkal beszélni akik hasonlóképpen jártak és tudják az ügymenetet, hogy mire számíthatok.
2021. aug. 4. 12:55
 9/12 anonim ***** válasza:
Mondd meg az ügyvédednek, hogy ha majd választ ad a kérdésedre, akkor gazdagabb lesz. :D
2021. aug. 4. 17:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Nem kaptam semmi büntetést eddig :O el se hiszem.
2021. nov. 4. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!