Ha én külföldről rendelek olyan árucikket, ami belföldön is kapható, akkor a belföldi cég emiatt élhet-e bármilyen megtorlással ellenem?
Azt tudom, hogy Kínából a Wish-en keresztül nem lehet Lego készleteket rendelni.
Valaki beszámolt róla, hogy a Wish-en rendelt olyan Lego vasutat, ami idehaza is kapható. Emiatt a NAV-tól kapott értesítést, hogy ez büntetőjogi következményeket von maga után, ami teljes mértékben a megrendelőt terheli.
Én Lengyelországból rendelnék függőfotelt, de belföldön árulnak hasonlót:
Ez azért más weblap, mint a Wish. Ezen a magyar fizetőeszköz is fel van tüntetve. Na de a belföldi függőfotelt árusító cég nehezményezheti, ha nem az ő oldalukról és áraik szerint hozatok be belföldre hasonló terméket?
magyarországi cég --> [link]
"Valaki beszámolt róla, hogy a Wish-en rendelt olyan Lego vasutat, ami idehaza is kapható. Emiatt a NAV-tól kapott értesítést, hogy ez büntetőjogi következményeket von maga után, ami teljes mértékben a megrendelőt terheli."
Ez hülyeség.
A kínai LEGO-t nem azért veszik el a vámon, mert nem szabad külföldről megvenni, hanem mert hamisítvány. Olyan, mint a Mercedes feliratos cigánybútorok, 500 forintos Armani napszemüveg meg a kalózszoftver: valaki Kínában jó pénzt csinál azzal, hogy mások szellemi tulajdonával visszaél, lemásolja.
Bárhol vásárolhatsz eredeti termékeket a világon, a hazai forgalmazó nem élhet kifogással ellene.
Ez marhaság. Ha így lenne, akkor nem hozhatnék magammal Németországból nutellát se, hiszen itthon is lehet kapni.
A kínai lego valóban hamisítvány, valszeg emiatt szólt a nav. Bármit rendelhetsz külföldről, nincs ilyen megkötés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!