Miért nem törlik el a 65év felettiek ingyen utazását?
Többségében idősek használják a tömegközlekedést, de mivel 'ingyen' utazhatnak, ezért rengeteg bevétel kiesés van az amúgy is gazdaságtalan tömegközlekedésben.
Az ingyen azért van idézőjelben, mert valahonnan biztos beszedik ezt a pénz.
Pár éve vezették be a pótjegyet is, szerintem pont ez miatt, mert rájöttek, hogy azért ez így nem megérős. Csak az a gond, hogy a 65 év alattinak is meg kell venni.
Persze nem sajnálom tőlük, de én fizetek ezért, mert igénybe veszek egy szolgáltatást. Ők is ugyanúgy igénybe veszik csak ingyen. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz ezen a pár ezer forinton ne múljon már semmi.
Valamilyen kedvezményes tarifát ki lehetne találni erre, vagy legalább 90%-os bérletet vennének.
A kérdés csak elméleti, mert szerintem nincs az a politikus aki ezt meg merné lépni.
Ha rajtad múlna eltörölnéd ezt a törvényt, milyen megoldás lenne? Ha nem törölnéd el, miért nem?
19-es kommentben látom
" kvázi tényleg ledolgozták már ennek az árát."
Ez jó amúgy, mert ugye életük végéig sok nyugdíjat vagy miez ilyen nyugdíjjárulékot fizetnek be, és lehet, hogy nem is az egészet, csak egy részét kapják vissza.
(Én nem tudom.)
Nem tudom,szerintem aki szimpatizál az alapjövedelemmel,annak szimpatikus,ha valami ingyenes.
Én legalábbis örülnék,ha olyan világban élnénk,ahol bizonyos dolgok alanyi jogon járnak.Pl ilyen lehetne a tömegközlekedés is.
Környezeti szempontból sokkal jobb lenne.
Én inkább azt látom gondnak, hogy aki igazán rászorul, az nem tudja kihasználni.
Erről van szó. Hiába az ingyen utazás, ha sokan még a magasabb járművekre sem tudnak felszálni. Inkább más formában kapnák meg ezt a 'támogatást'.
Inkább arra kellene törekedni,hogy minél szélesebb körnek legyen kedvezményes a tömegközlekedés,és ne autóval járjanak.
Sajnos ha ingyen lenne sem járna sok autós tömegközlekedéssel, ahhoz még nincs olyan mentalitás.
Amúgy mégegy észrevétel, nem tudom, írták-e,de pl hogy a nyugdíjasoknak már nem kell házat venni, gyereket eltartani, stb
Ez így van, viszont elég sok ingatlant lelaknak cserébe, de ez megint más téma (persze van kivétel, de a legtöbb sajnos ilyen).
viszont hallottam már 30 ezer forintos nyugdíjról, ami eléggé kellemetlen.
Sajnos van ilyen, de szerintem neki már nem sokat segít az ingyen utazás.
ezelőtt volt szó róla, hogy a gyerekeknek , mindegyiknek, ingyenessé teszik az iskola és az otthonuk közötti közlekedést
Nem lenne rossz ötlet, de itt sem a gyerekek járnának jól. Legtöbb esetben valamire biztos elköltenék a szülők az ezzel megtakarított összeget, nem a gyerek zsebébe kerülne az biztos.
Szükséges és törvény szerinti kötelezö lett volna a nyugdijak emelésére, de nem volt rá pénz.
Szerintem is ezzel többre mennének, ha a nyugdíjat emelnék inkább,mint írtam sokan még felszállni sem tudnak a magasabb járművekre. Van sok olyan település is, ahol a bekötő útnál van a buszmegálló és napi 3 pár busz jár.
szerintem az volna a legjobb ha a tömegközlekedés mindenkinek ingyen volna
Ezzel az lenne a gond, hogy mindenki olyan helyre akarna költözni, ahol van rendes tömegközlekedés. Kész káosz lenne. Itt inkább a nagyobb városokban élők járnának jól.
Én ezt ahhoz hasonlítanám, hogy kinyitottunk egy ajtót, és nem tudjuk becsukni.
A Horn-kormány vezette be 1997-ben, lehet egyrészt a nyugdíjasok iránt érzett lojalitás miatt, de főleg a nagy szavazótábor megnyerése miatt. Aminek eltörlését azóta egy jobb-és baloldali kormány sem merte meglépni, mert a kisebbség mellett az egyik legnagyobb szavazótábor a nyugdíjasoké. Hatalmas PR-veszteség érné akármelyik oldalt, amelyik ezt meglépné.
Mondhatjuk úgy is, politikai köntösbe csomagolt krumpliosztás az utazási kedvezmény.
Betudva annak, hogy az a nyugdíjas, aki igénybe veszi ezt, az a kispénzű, farhátért a Tesco-ba utazgatós nénike, akit könnyű befolyásolni politikailag. Mint akár a kisebbséget, akik elhisznek mindent 1 zsák krumpliért.
A másik megmosolyogtató: Az ellenzék szerint a Fidesz osztja a krumplit, de ők ilyent nem tettek. Áhh, csak pótos Ifa számra hordták a burgonyát a szegény vidékekre. :D
Mondhatjuk úgy is, politikai köntösbe csomagolt krumpliosztás az utazási kedvezmény
Van benne valami. Amúgy legtöbbször tényleg ezek a farhátas nénik utaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!