Miért nem törlik el a 65év felettiek ingyen utazását?
Többségében idősek használják a tömegközlekedést, de mivel 'ingyen' utazhatnak, ezért rengeteg bevétel kiesés van az amúgy is gazdaságtalan tömegközlekedésben.
Az ingyen azért van idézőjelben, mert valahonnan biztos beszedik ezt a pénz.
Pár éve vezették be a pótjegyet is, szerintem pont ez miatt, mert rájöttek, hogy azért ez így nem megérős. Csak az a gond, hogy a 65 év alattinak is meg kell venni.
Persze nem sajnálom tőlük, de én fizetek ezért, mert igénybe veszek egy szolgáltatást. Ők is ugyanúgy igénybe veszik csak ingyen. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy így nincs pénz, úgy nincs pénz ezen a pár ezer forinton ne múljon már semmi.
Valamilyen kedvezményes tarifát ki lehetne találni erre, vagy legalább 90%-os bérletet vennének.
A kérdés csak elméleti, mert szerintem nincs az a politikus aki ezt meg merné lépni.
Ha rajtad múlna eltörölnéd ezt a törvényt, milyen megoldás lenne? Ha nem törölnéd el, miért nem?
"Miért nem törlik el a 65év felettiek ingyen utazását?"
Mert szerencsetlenek csirkafarhatbol keszitik a hetvegi ebedet, hogy megtudjak kinalni valamivel a kedves unokajukat ha mennek latogatoba!!!
Remelem erted mit 'penelek'? :)
Miert zavar az teged, hogy par nyugger kimegy reggel a piacra villamossal?
Ha fizetniük kellene a jegyért nem mennének, amúgy nem zavar, csak én ezért fizetek.
Vajon miért nem törlik ezt a buta, provokatív kérdést?
Ez nem provokáció, ez a valóság.
Kérdező az nem zavar jobban, hogy a politikai elit pártoktól függetlenül kirámolják az országot és az élet minden területén rendszerszintű a kontraszelekció.
Kezdeném az ilyen törvények eltörlésével.
Én megveszem a bérletet, akkor miért gyalogoljak? Ettől függetlenül az idősek is megtudnák venni, nyílván nem a teljes árút.
Villamos már 100 éve van az országban. (igaz a legtöbb helyen már nincs, mert pont a mai öregek miatt szűnt meg, de ebbe most ne menjünk bele)
Talán 6oshoz tudnám hasonlóan megfelelni. Ők az akkori viszonyokba annak a megfelelő törvények mellett ledolgozták amit le kellett és ezért jár nekik ennyi, ha már a mai nyugdíj hangyaf..sz.
Ha gazdaságot nézzük nem az idősek húzzák ki a pénzt, mivel gondolj úgy bele mint amit félre raksz hogy később felhasználd alapon, kvázi tényleg ledolgozták már ennek az árát.
Ha gazdaságunk a jelenlegi politikai kormányzásunk rontja, ha van némi eszed akkor ezen dologtól felindulva élsz majd valamelyik irányba a szavazati jogoddal (direkt nem írok pártot, döntsd el magad.)
Minnél nagyobb a részvét a kormányzati és a helyi választásokon, annál jobban mükődik a demokrácia rendszere (ha lehet a propaganda mellett annak nevezni...), és akkor van hogyha megszavaztunk valamit, akkor vagy mindenkinek jó, vagy mindenkinek rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!