Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van lehetőség kilakoltatni az...

Bhm1994 kérdése:

Van lehetőség kilakoltatni az anyós-após-sógor triumvirátust a férjem házából, ha többszöri kérés és határidő megszabás ellenére sem mennek el? Nincsenek bejelentve, nem fizetnek a számlákba se.

Figyelt kérdés

Elég komplikált kérdésem lenne.

Adott egy ház, amit a férjem vett még tavaly márciusban, 1/1 tulajdonos. Jó hiszeműen magához költöztette a szüleit és az öccsét, hogy ne albérletben éljenek, kicsit összeszedjék magukat. Tavaly nyáron megjelentem én az életében, októberben megfogant a pici fiunk aki 2 hét múlva megszületik, január 30 óta vagyunk házasok, lakcímileg CSAK ÉN vagyok bejelentve ide. Eléggé elmérgesedett a viszony, mivel anyósom nem díjjazta, hogy a férjem felújításokba akart kezdeni a pici miatt, ami persze az egész házra vonatkozik és az ő kényelmük rovására menne. Június első hetében eljött az a pillanat, hogy a férjem megkérte őket hogy menjenek el. 30 napos határidőt szabott meg,ami még egy héttel bővült, mindazok ellenére hogy a sógorom neki ment a férjemnek aki ordibált a szintén ordító anyjával, aki engem büdös k×÷%@ névvel illet.

Ma letelt a határidő, kérdeztük mikor mennek, a válasz temérdek kifogás volt. Sima panel albérlet nem felel meg nekik, válogatnak, húzzák az időt és a pénztárcánkból a pénzt, mivel már a rezsibe sem hajlandók adni.

Tanácstalanok vagyunk, nem lehet velük nyugodtan meglenni, a takarítás ismeretlen fogalom nekik, én pedig így a 38. terhességi héten már nem bírom a házi cseléd pozícióját.

Ha bárkinek bármilyen ötlete van, kérem ne tartsa magában, bármilyen apró "segítségnek" nagyon örülnénk!

#kilakoltatás #Lakhatás jog #Tulajdonos jog #Családi összetűzés
2021. júl. 7. 19:52
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
#20 Szerintem a nagyi hagyaték a kérdező oldalán merült fel. Mert kérdezte itt valaki tőle, hogy miértnem mennek hozzá, ha már a férje családjával van gond.
2021. júl. 7. 21:08
 22/38 anonim ***** válasza:
15%
De hogy lepontozott mindenkit ő meg a hasonló élősködők, akik felmerték azt vetni, mert leszűrték már a kérdésből, hogy a kérdező egy haszonleső élősködő.
2021. júl. 7. 21:11
 23/38 A kérdező kommentje:

Annak aki válaszolt köszönöm.

De csak hogy tisztázzunk pár dolgot, bár nem gondolom hogy magyarázkodnom kellene, de legyen.

11 éve ismerem, tavaly nyáron jöttünk össze.

Igen, a pici véletlen volt, bár a párom részéről nem.

Nem szorultam rá sem a házára, sem arra hogy eltartson, aranyásó meg végképp nem vagyok. Ápolóként dolgozik, én Budapestről költöztem ide miatta és a pici miatt, ahol a jövedelmem a kétszere volt az övének. A tartozásokat amiket összeszedett a családjával, akiknek buta módon hitelt is felvett mert azt hitte hogy akkor talpra állnak, én fizettem ki. Bár lehet itt kellett volna hátat fordítanom, de akkor ebbe nem gondoltam bele.

Igazad van, kapom a családot is, csak tudod nem mindenki mutatja ki a foga fehérjét elsőre. Sajnos bájologni nagyon tudnak.

#22 A táppénzem több mint a párom havi jövedelme, nem értem az élősködő jelzőt mire alapoztad.

És ez mind mind olyan dolog ami magánügy, és senkinek semmi köze hozzá.

Nem ítélkezést vártam vagy bírálatot, bár anonim persze könnyű bárkit megítélni úgy, hogy nincs mellette arc. Nyugodtan írhattok privátban is, én vállalom az arcom, sajnos a megéllt helyzetem valós, de bár ne lenne az!!

Aki tanácsot adott, ügyvéd, rendőrség és egyebek, annak nagyon szépen köszönöm!

2021. júl. 7. 21:30
 24/38 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező:"Igazad van, kapom a családot is, csak tudod nem mindenki mutatja ki a foga fehérjét elsőre. Sajnos bájologni nagyon tudnak." Azt írtad 11 éves ismered a férjed. Ez idő alatt csak beszélt néha a családjáról, gyerekkoráról,nem?
2021. júl. 7. 22:06
 25/38 A kérdező kommentje:
#24 Sokáig csak baráti viszonyban voltunk, nem volt olyan bensőséges a kapcsolat mint az elmúlt időben. Sajnos azokat a részleteket,amik a problémát okozzák nem mondta. Szerintem szégyellte elmondani, mondjuk a szennyest senki se szereti kiteregetni. Vagy azt hitte hogy minden családban vannak ilyen gondok, hiszen ebben nőtt fel, neki ez volt a "normális". Nem is hibáztatom érte egy percig sem. Szimplán csak szörnyű ez a helyzet, emiatt kértem tanácsot.
2021. júl. 7. 22:36
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Jogcím nélküli lakók, felszólítás megvolt, zárcsere és rendőrt hívtok, ha be akarnak menni
2021. júl. 7. 22:42
 27/38 anonim ***** válasza:
84%

Jó lenne ha a kérdésre válaszolnátok és nem minősítgetnétek a kérdezőt miközben el sem olvastátok amiket leírt!

Akik értelmes választ adtak azokhoz nem szól természetesen.

Kérdező

Ahogy a pár értelmes válaszban szerepel, keressetek ügyvédet.

Attól mert felszólítjátok őket még nem feltétlenül tehetitek meg hogy kirakjátok őket a házból. Ha ilyen egyszerű lenne akkor nem kellene évekig szenvednie a bérbeadóknak olyanokkal akik nem fizetnek és nem is hajlandóak kiköltözni vagy nem lenne gond azonnal kitenni egy illegális lakásfoglalót.

Ami nagy valószínűséggel sikeres lenne, ha kerestek nekik egy másik lakást, azt lefoglalózzátok és kifizetitek 1-2 hónapra, majd ezután oda átköltöztetitek őket. A többit meg oldják meg ők maguk!

Ami fontos, hogy a bérleti szerződésben ne ti legyetek a szerződők csak arra az első pár hónapra, meghatározott idejű szerződéssel, amiben záradékként legyen benne hogy akik beköltöznek - név szerint ez is legyen benne hogy kik fognak bent lakni - a továbbiakra meghosszabbíthatják a szerződést ha akarják már saját maguk.

Általában az szokott a kiköltöztetés akadálya lenni, hogy senkit nem lehet az utcára tenni.

Határozottan kell közölni a családtagokkal, hogy ez kinek a háza - a párodé és neki van joga arról dönteni. Ettől még tiszteletben kell neked tartanod, hogy ők a férjed családja és előbb laktak ott, mint te. de ez nem azt jelenti, hogy azt csinálnak amit akarnak, mert nekik is éppen úgy tiszteletben kellene tartaniuk téged és a férjedet.

Nagyon úgy néz ki, hogy teljesen mindegy ki kezdte vagy kinek van igaza, a helyzet azzal oldható csak meg ha külön fogtok élni a család többi tagjától. Most már saját családotok lesz, a férjednek azt a kötelessége eltartani és segíteni, nem a szüleit meg a testvérét. Egészséges felnőtt emberek, meg tudják oldani. Segítséget eddig kaptak bőven, ha kell utána is segíthettek neki - vagy csak a férjed - de már máshol. Én is segítettem anyámnak pedig soha nem volt jó a kapcsolatunk és a párom joggal nem is kedvelte, ettől még az anyám maradt és amikor rászorult akkor megtettem érte amit lehetett. De soha nem mentem bele abba hogy hozzánk költözzön, pont amiatt mert a páromtól ezt nem várhattam el. Ahogy a testvéreim sem ezt tették, közösen megoldottuk másképpen.

Nem tartozik senkire hogy mik az előzmények, mi az amiért a kérdést feltetted - rám sem. A legjobb ha a pároddal kerestek egy ügyvédet és ő elmondja a legális lehetőségeket. Megkérdezhetitek arról, hogy milyen módon kérhettek pl. bérleti díjat tőlük cserébe az ott lakásért, vagy részt a rezsiköltségekből. Hogy ezt visszamenőlegesen hány hónapra lehet kérni, csak onnantól hogy szóltok nekik róla hogy fizetniük kell, vagy már onnantól hogy bejelentettétek, hogy el kell költözniük, esetleg régebbről. Attól mert eddig szívességi lakáshasználók voltak ti dönthettek úgy hogy innentől bérlőként tekintetek rájuk és pénzt kértek tőlük ha ott maradnak. Nézd meg mennyibe kerülne nekik egy bérlakás, add hozzá a rezsi rájuk eső részét és ezt vegyétek havonta alapnak, majd írjatok róla egy papírt, hogy ennyi bérleti díjat kértek. Akkor is ha ragaszkodtok hozzá, hogy kiköltözzenek, mert amíg bent laknak addig fizetniük kell.

lehet hogy akkor hajlandóak lesznek mozdulni ha ügyvédtől kapnak papírt arról, hogy mindenképpen fizetniük kell és helyette inkább elfogadják, hogy segítetek nekik az elején amikor külön lakást és munkát kell találniuk.

Mindemellett érdemes megkérdezni az ügyvédtől, hogy tegyetek-e a rendőrségen feljelentést zaklatás vagy más miatt a testvér ellen.

2021. júl. 7. 23:09
 28/38 A kérdező kommentje:

#27 Köszönöm a válaszod!

Ügyvédhez fogunk menni, mivel az albérlet lekauciózása sajnos nem volt nekik járható út. Amit ki tudtunk volna fizetni az nem tetszett nekik (panel vagy társas ház), a családi házak bérleti díja pedig sajnos itt nagyon magas, bár azt ők sem tudnák fizetni havonta, de ebbe a vitába nem mentünk bele, rájuk hagytuk, hátha meggondolják magukat. Sajnos a következő lépcső az lett, ahol most vagyunk.

Tiszteletben tartom a szüleit akár milyenek is, nekik köszönhetem, hogy a férjem megszületett, de nagyon nehéz velük jelenleg.

Köszönöm a válaszod minden tekintetben!

2021. júl. 8. 00:07
 29/38 anonim ***** válasza:
76%

#28 Sok sikert az ügyhöz és ne mérgelődj rajta, most a babátok lesz az ami a legfontosabb. Az elején nagyon nehéz lesz, mert fárasztó, de csodálatos.

Majd írd meg ha lezárult az ügy hogy mi lett a vége!

2021. júl. 8. 00:47
 30/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást.

Ha lett megoldás és lezárult mindenképp ideírom!

2021. júl. 8. 07:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!