Ha ügyvéden keresztül azt kérem a munkáltatómtól írásban nyilatkozzon a munkaviszonyom adatairól, akkor ezt a kérésemet köteles teljesíteni?
Azt kérem tőle, ráadásul nem is magam kérem, hanem megbízott ügyvéd-munkajogász által, hogy ÍRÁSBAN nyilatkozzon arról, milyen paraméterekkel állok nála munkaviszonyban-akkor ezt a kérésem ő mint munkáltató köteles teljesíteni vagy csak teljesítheti ha akarja?
Azt akarom adja írásba mióta állok munkaviszonyban hány órára szól a bejelentésem, milyen bérrel vagyok bejelentve, milyen munkakörben, mellékelje a szerződésem másolatát stb... szóval ilyen KÉNYES kérdések-és nem igazán akaródzik neki kiadnia az adatokat-még ügyvédnek se.
Ami azért érdekes, mert mindez lekérhető ügyfélkapun is, és kérdés miért nem írja le azt ami amúgy is lekérhető?
"És gondolod olyan hülye, hogy kiadja neked a hamis papírt?"
Igen, egészen határozottan azt gondolom hogy kiadja. Elvégre mit lehet várni attól a munkáltatótól aki képes hónapok óta kiadni a bérlapot HAMIS összeggel.. és elutalni kevesebbet mint ami a lapon van, úgy hogy a bejelentés meg minimálról szól.
Kiadja a lapot hogy elutalt 166.000-et (ennyit kéne!) és utal 111.000-et (minimálbér..)-. A saját csalását dokumentálja le a szemét állatja.
Amely cég ekkora gyökér attól mit várunk.....
" Ha meg éppen a te munkaviszonyodat fogják ellenőrizni, akkor meg nyilván ha van is ilyen hamisítvány, akkor megsemmisítik."
És ha NINCS szerződés mi alapján utal nekem bért? Mert nekem megvan a saját példányom---és az nem minimálról szól...
ha összehamisít egy minimálról szóló szerződést az okirathamisítás.
Ha nem hamisít össze, akkor meg nem korrekt a bér amit utal.
Na akkor ebből hogy jön ki jól a cég?
Várom a választ.
Senki nem mondta, hogy jól jön ki belőle a cég. De az még a kisebb gond, ha nincs általad aláírt módosítás, mint ha okiratot hamisítanak. Azért ennyire nem hülyék.
Amúgy úgysem viszed tovább az ügyet, csak a gyakorin nagy a szád, úgyhogy semmi nem fog történni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!