Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a cég felrúghatja egyoldalú...

Ha a cég felrúghatja egyoldalúan a munkaszerződést, akkor én, a dolgozó is felrúghatom egyoldalúan? Vagy csak a cégnek szabad ezt, nekem a pórnépnek nem?

Figyelt kérdés

A cég közölte hogy szerződéses bér ide vagy oda, ő bizony ezentúl nem fizet annyit a munkáért.

Őt a szerződés nem érdekli, anyagi gebasz van, nem fizet annyit.

Én meg erre közöltem, semmi gond, ha neki semmit se jelent a szerződés, hát nekem se, akkor én meg a levett bér arányában kevesebbet járok be.

Így fair.

Kevesebb bér, kevesebb munkaidő. Így fair nem?

Naná hogy nem tetszik nekik. De nem értem: csak nekik szabad egy írásos szerződést csak úgy semmibe venni, nekem nem?

Sejtem hogy ez a munkaviszony nem tart már soká de nem baj, addig is amíg tart, én pontosan a bérezés arányában járok be, aztán rúgjon ki ha akar.

Legalább addig se vagyok átverve. Kevesebb bér de ugyanannyi munkaidő a kékeres a seggébe!

2021. jún. 15. 16:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hehe, ez a megoldás nekem tulajdonképpen tetszik.
2021. jún. 15. 16:12
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen fel.
2021. jún. 15. 16:13
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én annak idején ha tőlem lopott a munkaadó mindig lefoglaltam annak ellenértékét szerszámban. Ezekkel csak így lehet.
2021. jún. 15. 16:15
 4/13 A kérdező kommentje:

Hát így felrúghatja hogy nem fizet annyit semmi gond, én meg nem járok be annyit.

És ezzel máris jobban járok mint az összes többi birka itt, mert igaz ugyan hogy az ő bérüket is levették, de ők teljes időben bejárnak én meg nem.

Lehet nekik marad az állásuk nekem meg nem, de ÉN LEGALÁBB nem csináltam magamból bazári majmot míg ők igen.

2021. jún. 15. 16:15
 5/13 A kérdező kommentje:

"annak ellenértékét szerszámban."

Hát ez szellemi munka itt max a tollat meg a papírt viheted haza, sokra nem mész vele.

2021. jún. 15. 16:16
 6/13 IV. KecskeShajt ***** válasza:

"annak ellenértékét szerszámban."

Végülis, te csak államosítottad a termelőeszközöket.

2021. jún. 15. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem, mert én nem az állam vagyok. Én csak lefoglaltam. :)
2021. jún. 15. 16:42
 8/13 anonim ***** válasza:

Micsoda szellemi munka lehet amit a kérdezőhöz hasonló szintű kisstílű szellemóriások végeznek :D

Amúgy ha ezt tényleg meglépte a céged, akkor vagy találtak egy kiskaput a szerződésben (rábaszcsiztál) vagy bíznak benne hogy senki nem mer szólni (ügyvédet keress). Harmadik lehetőség az hogy valamit kifelejtettél a történetből

2021. jún. 15. 16:47
 9/13 Nemzeti konzervatív ***** válasza:
Elméletben egyoldalúan nem csökkentheti a fizetésed. Ami a szerződésben van, azt köteles fizetni.
2021. jún. 15. 16:51
 10/13 anonim válasza:

"Elméletben egyoldalúan nem csökkentheti a fizetésed“

Elméletben nem. én 2017. júniusa óta nem kapom meg a szerződéses béremet. Akkor azt mondták lesz egy új szerződés. Sose lett. Azóta is a határozatlan idejű régi van érvényben, amiben levő bért 2017. óta nem fizetik ki, csak részbért adnak.

Elmélet vs gyakorlat.

2021. jún. 15. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!