Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkáltató bértáblára...

Ha a munkáltató bértáblára hivatkozik a szerződésben, akkor nem követelhetem hogy nevezze meg a bértáblát ami alapján fizet és tartsa is be?

Figyelt kérdés

A munkáltató azt állítja és írja is hogy bértábla alapján fizet (nem közalkalmazotti, hanem Mt szerinti jogviszony).

A végzettségem és pályán eltöltött éveim alapján besorol engem egy kategóriába.

Ugyanakkor nem tudja a földön senki, hol van ez a bértábla lefektetve írásban.

Mert nem a tanári, nem a közalk, nem a köztisztviselői bértábla, hanem saját táblája.

Az meg semmiféle jogszabályban nem található meg, mert ő alkotta meg.

És az ember sehol nem nézhet utána, az egyes kategóriákhoz mennyi bér tartozik.

Bemondásra fogadjam el, hogy én az E3ban vagyok (egyetem, legalább 10 éve a pályán) de nem tudni, az E1, E2, E3, E4 stb fokozatokhoz tartozó béreket.

Annyit fizet amennyit akar.

Nem követelhetem, ha már tábla alapján fizet, mutassa meg nekem a teljes táblát a hozzá tartozó bérekkel együtt? feketén fehéren?

És persze tartsa is be, mert a tábla szerint 3 évente kategórialépés van, és az utóbb 2x3 évben se léptem előre....

2021. máj. 27. 10:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#9: :-)))))

Kíváncsi vagyok én is... :-D

2021. máj. 27. 11:15
 12/16 A kérdező kommentje:

"A bíróság előtt elő fognak kapni egy olyan bértáblát, ami alapján a te fizetésed teljesen OK. "

Marha nehéz lesz, mert a szerződés 3 évente táblás lépést ír elő, és 2x 3 alatt se léptem. és ezt semmiféle kreált -összehazudott táblával se lehet kimagyarázni...

meg aztán az a tábla nagyon nehezen fog összeállni, mert nem csak az én, hanem az összes ember besorolását is tartalmaznia kell majd....

és nehezen lehet majd indokolni hogy két E3-as ember miért kap eltérő bért noha egy fillérrel se kaphatnának se többet se kevesebbet.

Meg ilyen apróságok. gondolkodni kéne.

2021. máj. 27. 11:21
 13/16 A kérdező kommentje:

"Ha te elfogadtad, amit kínált a munkaadó, akkor érvényes."

Hát épp ez az hogy mindkét fél elfogadta a 3 éves lépést és béremelést is SZERZŐDÉSBEN ÍRÁSBAN!! És nem tartja be! Le van írva feketén fehéren, 6 éve nem változott a bérem, noha a szerződés szerint 2x kellett volna.

na erre valami isteni okosság?

Valami nagyon okos?

2021. máj. 27. 11:23
 14/16 anonim ***** válasza:
38%
Te ezt erdemled, nincs ezzel semmi gond.
2021. máj. 27. 11:29
 15/16 anonim ***** válasza:
38%

12: akkor lépj, menj bíróságra...!

A GYK-n való picsogástól semmi nem fog változni!

2021. máj. 27. 11:31
 16/16 qkker1 ***** válasza:
Bazsi, mit ittál, hogy ilyen merész vagy? Eddig füled-farkad behúztad, és csak itt rinyáltál?
2021. máj. 27. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!