Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a munkáltató bértáblára...

Ha a munkáltató bértáblára hivatkozik a szerződésben, akkor nem követelhetem hogy nevezze meg a bértáblát ami alapján fizet és tartsa is be?

Figyelt kérdés

A munkáltató azt állítja és írja is hogy bértábla alapján fizet (nem közalkalmazotti, hanem Mt szerinti jogviszony).

A végzettségem és pályán eltöltött éveim alapján besorol engem egy kategóriába.

Ugyanakkor nem tudja a földön senki, hol van ez a bértábla lefektetve írásban.

Mert nem a tanári, nem a közalk, nem a köztisztviselői bértábla, hanem saját táblája.

Az meg semmiféle jogszabályban nem található meg, mert ő alkotta meg.

És az ember sehol nem nézhet utána, az egyes kategóriákhoz mennyi bér tartozik.

Bemondásra fogadjam el, hogy én az E3ban vagyok (egyetem, legalább 10 éve a pályán) de nem tudni, az E1, E2, E3, E4 stb fokozatokhoz tartozó béreket.

Annyit fizet amennyit akar.

Nem követelhetem, ha már tábla alapján fizet, mutassa meg nekem a teljes táblát a hozzá tartozó bérekkel együtt? feketén fehéren?

És persze tartsa is be, mert a tábla szerint 3 évente kategórialépés van, és az utóbb 2x3 évben se léptem előre....

2021. máj. 27. 10:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
34%
Ne a munkaltatoddal harcolj ... keress mas munkahelyet ha nem tetszik a rendszer.
2021. máj. 27. 10:39
 2/16 A kérdező kommentje:

"Ne a munkaltatoddal harcolj ... keress mas munkahelyet "

A kettő nem zárja ki egymást, SŐŐŐT!! Ha találok más helyet na akkor indul majd az igazi harc mert amíg állásban vagyok visszafogom magam hisz van mit féltenek. de ha már van más meló, minek fogjam vissza magam.

akkor bíróság, és majd ott bemutatja a bértáblát.

2021. máj. 27. 10:41
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Elég perverz munkáltató az ilyen, aki ilyen mereven fizet bért. Mintha egy másik állam lenne... Elvileg követelheted, de ha nem adja oda, akkor nem mész az egésszel semmire. Igazából külső erő nem kényszerítheti arra, hogy emelje a béred. Ha alacsonynak találod, menj a konkurenciához.
2021. máj. 27. 10:43
 4/16 A kérdező kommentje:

". Igazából külső erő nem kényszerítheti arra, hogy emelje a béred."

de pont ez a lényeg, a tábla lényege hogy semmiféle külső erő nem kell ide mert ha korrekt lenne, betartaná a saját maga által hozott, saját magára is érvényes szabályokat!

ő maga hozta a szabályt! minek hozta ha ő maga se tartja be azt a szabályt, amelynek meghozatalára senki se kényszerítette?

2021. máj. 27. 10:45
 5/16 anonim ***** válasza:
Hát ha ilyen béna a munkáltatód, lépj le. Egyébként a legtöbb belső szabályzatot nem tarják be cégek. De mivel az nem külső szabályzat, külső erő általában nem kényszerítheti ki.
2021. máj. 27. 10:56
 6/16 A kérdező kommentje:

", külső erő általában nem kényszerítheti ki."

ez tévedés, mivel szerződésben is benne van, így a bíróságon ha oda kerül az ügy (és remélem oda kerül) ott elő kell állnia a farbával.

ha lesz másik állás, garantáltan bíróságra kerül az ügy.

2021. máj. 27. 10:59
 7/16 anonim ***** válasza:
51%

EGy munkaszerződés - mint minden szerződés - két fél egybehangzó akaratnyilatkozata.

Ha te elfogadtad, amit kínált a munkaadó, akkor érvényes.

De lehet, hogy alapítványi iskolákban más jogrend érvényes. :-D

2021. máj. 27. 11:02
 8/16 anonim ***** válasza:

A bíróság előtt elő fognak kapni egy olyan bértáblát, ami alapján a te fizetésed teljesen OK. És azt mondják, hogy az az érvényes. És hogy bizonyítod be, hogy nem az? Elbuktad a pert. És fizetheted a saját és az ő ügyvédi költségeit.

Ha nem tetszik a fizetésed, és nem akarnak emelni, menj máshova. Ennyi.

2021. máj. 27. 11:10
 9/16 anonim ***** válasza:
51%
Az alapitvanyi iskolas foggyos a politika kategoriaba is posztol mar, vagy szokas szerint a penzugyekbe irta ki es atraktak ide?
2021. máj. 27. 11:12
 10/16 anonim ***** válasza:
Utolsó mondatban a lényeg! :-)
2021. máj. 27. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!