Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pénzkéregetésért,és guberálásé...

Pénzkéregetésért,és guberálásért mit lehet kapni?

Figyelt kérdés

Pl:

Bruh,nincsen pénzem kajára,és ezért elkezdek pénzt kérni,és mondjuk valaki rám hívja a biztonságiakat/rendőrséget,akkor milyen büntetést kapok?

Vagy elkezdek elektronikai szemetet/bármilyen dolgot amiért lehet kapni kis pénzt(aluminium dobozt,műanyag flakon,fém holmik),és valaki levideóz/fotózz és feljelent vagy rendőrséget hív,akkor azért mit kaphatok?(semmi szemetelést nem csinálok,csak guberálnék)

Na de mondjuk ha mind2 csinálnék akkor mit kaphatnák?Milyen büntetést?Persze indok lenne hogy nem lenne pénzem,vagy gyűjtok magamnak pénzt,de azon kívűl nem csinálnák nagyobb bűnt.

#Pénz,guberálás,szemét szedés,szemét-szedés,pénz guberálás.
2021. ápr. 17. 16:12
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Nem vennék el a pénzt.

Mire fel vennék el?

Honnan veszed ezeket a hülyeségeket?

Elektronikai hulladék gyűjtése sem bűn, sőt, még hasznos tevékenység is.

2021. ápr. 17. 17:04
 12/27 anonim ***** válasza:
A gyakorlatban semmit.
2021. ápr. 17. 17:17
 13/27 A kérdező kommentje:

Ez most nem értem,ha pl csőves kivesz aluminium vagy sörös üveget egy kukából,akkor miért lenne vagyon elleni vétség?

"Btk.374. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett színlelt gazdasági tevékenységet végez, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, gazdasági csalást követ el."

[link]

Most egy sörösüveg/aluminium doboz vagy eléektroni HULLadékok miért lenne vagyon elleni vétség?

2021. ápr. 17. 17:53
 14/27 A kérdező kommentje:

De tegyük fel guberálok,és tényleg azért mert nincsa pénzem,de van munkám,és állásom,és nem szemetelek,akkor miért lenne vagyon elleni vétség?

[link]

És mondjuk szemetet guberálok,mondjuk széttört telefonokat/laptopokat/alkatrészeket veszek ki,vagy eldobott autórészeket valahol akkor miért lenne?

Mert teszem az,nem a lakó terület belül,hanem kívűl csinálom,mondjuk utcán,erdőben.

2021. ápr. 17. 18:06
 15/27 anonim ***** válasza:

#4, #10-nek:

Hát baxdmeg, mondtak már rám sokfélét, de a Levikével te vagy az első aki összekever! XDXDXD

Én DK-s vagyok.

2021. ápr. 17. 18:17
 16/27 anonim ***** válasza:

#4, #9-nek:

Guberálás volt az egyik kérdés, valamint aludoboz.

A fosztogatást pedig úgy értsd, hogy 13-as kapupánt-csavarokkal és anyákkal felszerelkezve, kulccsal szereltem le a dobozok előlapját. Ha hiányzott, pótoltam. Évekig voltak a zsaruk patthelyzetben, mert semmiféle bűncselekményt nem követtem el a tettemmel.

Aztán O1G kitalálta, hogy ez állítólag szabálysértés. Azért is nincs értelmes neve a cselekménynek (vagyon elleni vétség), mert valójában az ilyen eseteknek NINCS SÉRTETTJE, ennél fogva nincs bűncselekmény sem.

Aki a tulajdonjogáról lemond valaminek (papír) a vonatkozásában, akkor az jogi értelemben uratlan tárggyá válik, bárki jogot formálhat a tulajdonlására. A szemétszállító cég tulajdonába csak attól a pillanattól kerül, hogy KIVESZI a tárolóból!

Ezt ugyanígy kifejtettem a tárgyaláson, amelyen az ügyész meg sem kívánt jelenni, így ketten voltunk a bíróval. A bíró bírói figyelmeztetésben részesített, majd kikapcsolta a hangrögzítőt, és hozzátette:

FOGALMAM SINCS, HOGY MOST MIÉRT IS ÍTÉLTEM EL MAGÁT!

2021. ápr. 17. 18:27
 17/27 A kérdező kommentje:

Légyszíves,a kérdésre válaszolj,vagy ne írj többet!

Istenem,ne legyél trash,vagy ne trigger-eld ki másokat

2021. ápr. 17. 18:27
 18/27 anonim ***** válasza:

#4, #14-nek (kérdezőnek):

Azért, mert kitalálták hogy a kukák tartalma a szemétszállító cég tulajdona!

Tehát jogilag ha kidobsz valamit, majd meggondolod magad és kiveszed, SZABÁLYSÉRTÉST követsz el!

2021. ápr. 17. 18:31
 19/27 A kérdező kommentje:

16

Köszönöm szépen a válaszodat!

Egyébb kérdés:

Hogy ha bárhol a utcán,pl:park,út közben,vagy nem is a lakótelepen,hanem mondjuk erdőben vagy bárhol másol elmegyek kukázni,ahol kidobják a szemetet,és az felszedem,és elviszem,az szabálysértés?

2021. ápr. 17. 18:35
 20/27 anonim ***** válasza:

18

Lehet, hogy azért, mert a kukába dobással azt a szándékomat fejezem ki, hogy a személyszállító vállalaté legyen, amit bedobtam a kukába.

2021. ápr. 17. 18:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!