Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen szociális támogatásra...

Milyen szociális támogatásra lehetek jogosult?

Figyelt kérdés

Önerőből költöztem Szerbiából Magyarországra. Fel voltam készülve anyagilag egy-két hónap álláskeresésre, viszont ott jött a gond, mikor a tajkártyát el kellett intéznem, (mivel vagy 10 munkahelyről elutasítottak mert nem volt tajszámom.) És így ellentmondások után a kormányhivatal, és a munkáltatók között már lassan harmadik hónapja élek itt. Így anyagilag jelenleg nem vagyok túl jó helyzetben. és most sikerült hatósági bizonyítvány által megszereznem a tajszámom. Természetesen munkanélküli nyilvántartásban vagyok, azt elintéztem. Viszont ha találok is munkát az legalább egy hónap mire fizetést kapok.

Szerbiában dolgoztam bejelentve két évet. Ezzel tudnék valamit kezdeni, vagy csak akkor tudnék ha valamelyik úniós tagállamban dolgoztam volna? Volt valaki ilyen helyzetben? Jelenleg Szerbiában vagyok, azért is itt érdeklődöm, mert akkor minden szükséges dokumentummal együtt mehetnék vissza Mo-ra.

ma 12:41
 1/4 anonim ***** válasza:
67%
Semilyen! Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját üzeni a Fidesz!
ma 12:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez elég vicces, mert 5 generációra visszamenőleg is magyar vagyok. Arról nem tehetek, hogy szerb földre születtem. De nem erről szólt a kérdésem.
ma 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom hogy a munkaügy megtámogatja az albérletet, talán ha jól emlékszem fél évig (meg van pár feltétel aminek teljesülnie kell), meg egy bizonyos összegig, de nem tudom ez a támogatás jelenleg is kérvényezhető-e, főleg, ha nem volt magyarországi lakcím, sőt, ha jól értelmezem EUs se volt. Mindenképp a munkaügynél kell érdeklődni, a TAJ szám mellé a hatósági igazolvány által adtak jó pár éve 7500ftot is, asszem átmeneti segély volt a neve, de csak 3-4 havonta, és mindig újra kellett kérvényezni, úgyhogy talán 1 bevásárlásra volt elég.
ma 14:18
 4/4 anonim ***** válasza:

[link]

előző vagyok, ezt találtam, nem olvastam végig, de sajnos úgy nézem az időkeret kimerül, ezt a hónapot valahogy próbáld meg kibírni, és ezek általában évente újraindulnak, ha akkor regisztrálsz úgy ki tudod maxolni a támogatást.

ma 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!