Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan lehetnék jogosult...

Hogyan lehetnék jogosult tajszámra, illetve anélkül szociális támogatásra?

Figyelt kérdés

Egy hónapja költöztem Magyarországra Szerbiából.

Túl vagyok egy néhány állásinterjún, de sorra utasítottak el arra hivatkozva hogy taj kártya nélkül nem tudnak szerződést kiadni. A kormányhivatalban azt mondták, hogy ezt a munkáltatónak kell intézni és nem jogszerű, ha ez miatt nem hajlandóak foglalkozni velem.(Mégis megtették.) Többször voltam, több ügyintézővel beszéltem, mind ugyanazt mondta. Magam érkeztem, és önerőből lassan így képtelen leszek fenntartani magam. Van e104-es lapom amivel tudom igazolni, hogy Szerbiában nincs biztosításom már. Otthon két évet dolgoztam. Jogosult vagyok akármilyen szociális támogatásra ebben a helyzetben? Vagy valamilyen úton tudok tajszámhoz jutni? A munkanélküli nyilvántartásba sem tudnak felvenni tajszám nélkül, már elegem van ebből az egymásnak ellentmondó bagázsból...

okt. 31. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Hívd fel közvetlenül a neak-ot, hogy ők hátha együttműködőbbek és segítenek benne, hogy milyen papírokra lesz szükséged, mit kinek és hol kell kitölteni meg beadni.

Otthoni ismerőseid nincsenek esetleg, akik szintén Szerbiából költöztek Mo.-ra? Valaki aki végig küzdötte már magát ezen a folyamaton és tudna segíteni. Vagy esetleg facebook csoport szerbiai magyaroknak?

okt. 31. 14:16
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget, teszek egy próbát. Vannak ismerőseim, de nekik ilyen szempontból szerencséjük volt a munkaadókkal,

Vagy Magyarországon születtek, és volt inaktív tb számuk.

Azt kifelejtettem, hogy minden más okmányom megvan.

okt. 31. 14:42
 3/4 anonim válasza:

Én is kormányhivatalban dolgozom, az egészségbiztosításnál és én is azt tudom mondani, mint a kollégák. Igénylőlap, megrendelő, munkaszerződés vagy szándéknyilatkozat hogy foglalkoztatni szeretnék, illetve okmányok fénymásolata de a munkáltatónak kell intézni, tudniuk kéne hogyan működik. ja és tudnak TAJ nélkül is szerződést kötni.

Magyar személyazonosító igazolvány és lakcímkártya gondolom nincsen.

okt. 31. 16:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazolvány, lakcímkártya, adóigazolvány. Minden megvan, csak a taj kártya hiányzik.
okt. 31. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!