Meghatalmazott ügyvéd 100.000.forintba kerűl. Ez reális egy büntetőügyben?
Befejeződött a nyomozás és le van egy dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás zárva, de egy hó haladék van és április 18-án jár le, majd az ügyésznek 30 napja van vádat emelni, amit meg fog tenni, és tuti szabadságvesztést indítványoz.
Az ügyvéd azt mondta, hogy mint meghatalmazott védő, kiharcolja nekem, hogy ne is kelljen bíróságra menni, hanem megbántam és büntetővégzésben tárgyalás tartása nélkűl felfüggesztettet kapjak.
Azt mondta, hogy most, hogy befejeződött az ügy, hatalmazzam meg, mert lát fényt az alagút végén. Azt mondta, hogy 100.000-ért elvállalja, hogy meghatalmazott ügyvédem lesz.
Ez reális ár, melyet fent említettem egy ilyen ügyre?
#18, #19-nek:
Egy, eddig TIZENNÉGYSZERESEN büntetett előéletű emberkével vitatkozol szerény személyemben!
Befejeznéd végre?!
#21 vagyok:
És mielőtt a nulla tudásoddal elkezdenél okoskodni,elmagyarázom neked hogy ez mit jelent!
Eddig 14 jogerős elmarasztaló ítélet született velem szemben, amiket 4 csoportban vontak össze összbüntetésekbe.
Így összesen 6 év 9 hónapot ültem.
A 14 ügyben 9-szer védtem saját magam.
"eddig TIZENNÉGYSZERESEN büntetett előéletű emberkével vitatkozol"
Igazán büszke lehetsz magadra. Én nem engednélek társadalomba többé, de még online sem.
"A 14 ügyben 9-szer védtem saját magam."
Itt látszik, hogy hazudsz. Büntetőeljárásban nem védheted magad, csak polgári esetben.
#24-nek:
Hogy az isten húzza beléd!
Büntetőeljárásban csak akkor nem védheted magad, ha le vagy tartóztatva.
FEJEZD BE!
Nekem ez a 6.eljárásom.
Egyébként de a bűnügyi költségbe beleszámítják.
Viszont, ha olyan munkahelyen dolgozik valaki, hogy kézbe kapja a fizut és nincs bejelentve, akkor nem tudják vonni.
#25, #26-nak:
Nem értesz a szóból.
2017. évi XC. törvény a büntetőeljárásról.
A terhelt és a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személy jogai és kötelezettségei *
39. § (1) A terhelt jogosult arra, hogy
a) .
b) ..
c) ...
d) védelmének ellátására védőt hatalmazzon meg vagy védő kirendelését indítványozza,
Vagyis az alap-eset az, hogy ha nem kérsz, NEM KAPSZ!
Ekkor a saját magad ügyvédje leszel, a tárgyalások folyamán kétszeresen kapsz szót. Egyszer mint vádlott, egyszer pedig mint a vádlott képviselője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!