Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebből problémám vagy...

Lehet ebből problémám vagy annyi, hogy nem kell az ügyvéd segítsége?

Figyelt kérdés
Egy volt munkahelyi sikkasztás miatt van egy meghatalmazott ügyvédem, akinek fizettem rendőrségi szakaszban száz ezer forintot, hogy képviseljen, egyelőre csak nyomozati szakban hatalmaztam meg. Abban maradtunk, hogy ha bíróság elé kerűl az ügy, akkor döntsem el, hogy kérem-e a segítségét vagy nem. Ha igen, akkor ír mégegy meghatalmazást és előre megmondta, hogy az viszont kétszázezer forint lesz, amit két részletben is kifizethetek neki. Ma felkerestem az ügyvédet és átbeszéltük az egészet, hogy hogy mint legyen, mert lezárult az ügy megjött a vádirat és a bíróságon az ügy. Azt mondta, hogy segít nekem mindenben, megírt egy meghatalmazást, írjak alá. Aláírtam és kérdeztem, hogy majd ha menni kell a tárgyalásra, akkor kell fizetni, azt mondta, hogy igazából nem baj lenne, ha most fizetnék, mert most írta meg. Mondtam neki, hogy most csak átbeszélni jöttem az ügyet, ez hirtelen jött. Azt mondta, hogy akkor jövőhéten vigyem be a pénz első részét. Ekkor mondtam, hogy csak 15.körűl tudom. Erre ebben maradtunk. Nekem viszont nagyon hirtelen jött, el sem gondolkodtam még, hogy vállalom-e, de hip-hop szó nélkűl meg is írta és mondta, írjak alá. Igazából nem szeretném meghatalmazni bírói szakban, de aláírtam. Most, ha aláírtam már nincs visszaút, vinnem kell.a pénzt, vagy felhívom, hogy nem kérem a meghatalmazást és akkor nem kezd el az ügyben dolgozni?

2021. márc. 30. 20:47
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Hat, ha ebbol a sztoribol egy szo is igaz lenne, azt mondanam ne fizess neki, kepviseld magadat. Tuti jobban jossz ki hiszen elkovetted, rad is bizonyitottak, mi baj lehet: max bevarrnak par evre egy felfuggesztett helyett, menobb leszel a telepen a sittes multad miatt.

Csak hat Levike vagy, a kamusztoris 'bunozo', ugyhogy a javaslatom csak annyi, hogy MAP.

2021. márc. 30. 21:06
 2/19 Fsms ***** válasza:

Büntetőjognál kötelező a jogi képviselet. Sajnos 200.000 HUF nem sok. Ha más ügyvédhez is mész az is fog ennyit kérni.

Visszavonhatod a megbízást, viszont ilyenkor szoktak kérni egy lelépti díjat, mivel az aláírások után bejelentette a bíróságon a képviseletet.

Amit tehetsz írásban visszavonod és megállapodás vele, a kisebb összegben ami persze lehet nulla is, és keresel egy másik ügyvédet, vagy maradsz és kifizeted.

2021. márc. 30. 21:07
 3/19 anonim ***** válasza:

Kettes: NEM Kötelező a jogi képviselet. Ezt a baromságot nem kéne hirdetned.

Kérdező: A megbízás nem fizetési kötelezvény is egyben. Ha a védő nem tett semmit, akkor nem is jár neki semmi. A megbízást vond vissza és kész. De úgy, hogy ő is tudjon róla. Indokold meg azzal, amit nekünk is leírtál itt.

Egyes: Levikét s.z.o.p.h.a.t.o.d szépen csendben a háttérben is. Mert így, publikusan már k.i.baszott unalmas és ha nem hagyod abba, meg leszel szopatva, de alaposan. Gondolom ebből egyszer s mindenkorra értesz, te fingfejű, ostoba majom.

2021. márc. 30. 21:45
 4/19 anonim ***** válasza:
ROFL, te most fenyegetsz egy anonim oldalon?! :D
2021. márc. 30. 22:10
 5/19 A kérdező kommentje:

Ki az a Levike? Miről vagy kiről vitatkoztok itt?

Nem kell ügyvéd, mert nem megyek börtönbe érte. A vádiratban felfüggesztett börtönt kért az ügyész az indítványban. Elismertem, a kár megtérítve. Büntetlen előéletemmel nem hinném, hogy az ügyészi indítványnál súlyosabb büntetést szabjon ki a bíróság. Az ügyvéd nekem azt mondta, hogy bízzak benne, szerinte 99%,hogy nem ítélnek el hátrányosabban mint amit az ügyész kért, arra fognak ítélni, ami az indítvány, mert ez majdnem mindig így van.

Azt akarja kiharcolni az ügyvéd, hogy ne felfüggesztett legyen, hanem pénzbüntetés. Viszont jobban örűlnék a felfüggesztettnek, mert abból nem érzek semmit, nem kell fizetni a büntetést. A pénzbüntetés számomra roszabb lenne, mert perkálni kell. Tehát nem kell ügyvéd, jó lesz a felfüggesztett.

2021. márc. 30. 23:10
 6/19 anonim ***** válasza:
Vicces, azt hinné az ember, hogy ha már sikkasztottál, ki tudod fizetni az ügyvédet meg a pénzbüntetést :D
2021. márc. 30. 23:20
 7/19 anonim ***** válasza:
A Levikézésből nekem is elegem van.
2021. márc. 30. 23:20
 8/19 A kérdező kommentje:
Mert ki az?
2021. márc. 30. 23:24
 9/19 anonim ***** válasza:
Egy bűnöző, aki ellen büntetőeljárás folyik és itt tesz fel mindenféle hülye kérdést.
2021. márc. 30. 23:25
 10/19 A kérdező kommentje:
Ennyi erővel én is bűnöző vagyok, hogy a munkahelyemen a rámbízott termékekkel saját magam rendelkeztem, de soha nem voltam még bírósági helyzetben.
2021. márc. 31. 01:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!