Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet ebből problémám vagy...

Lehet ebből problémám vagy annyi, hogy nem kell az ügyvéd segítsége?

Figyelt kérdés
Egy volt munkahelyi sikkasztás miatt van egy meghatalmazott ügyvédem, akinek fizettem rendőrségi szakaszban száz ezer forintot, hogy képviseljen, egyelőre csak nyomozati szakban hatalmaztam meg. Abban maradtunk, hogy ha bíróság elé kerűl az ügy, akkor döntsem el, hogy kérem-e a segítségét vagy nem. Ha igen, akkor ír mégegy meghatalmazást és előre megmondta, hogy az viszont kétszázezer forint lesz, amit két részletben is kifizethetek neki. Ma felkerestem az ügyvédet és átbeszéltük az egészet, hogy hogy mint legyen, mert lezárult az ügy megjött a vádirat és a bíróságon az ügy. Azt mondta, hogy segít nekem mindenben, megírt egy meghatalmazást, írjak alá. Aláírtam és kérdeztem, hogy majd ha menni kell a tárgyalásra, akkor kell fizetni, azt mondta, hogy igazából nem baj lenne, ha most fizetnék, mert most írta meg. Mondtam neki, hogy most csak átbeszélni jöttem az ügyet, ez hirtelen jött. Azt mondta, hogy akkor jövőhéten vigyem be a pénz első részét. Ekkor mondtam, hogy csak 15.körűl tudom. Erre ebben maradtunk. Nekem viszont nagyon hirtelen jött, el sem gondolkodtam még, hogy vállalom-e, de hip-hop szó nélkűl meg is írta és mondta, írjak alá. Igazából nem szeretném meghatalmazni bírói szakban, de aláírtam. Most, ha aláírtam már nincs visszaút, vinnem kell.a pénzt, vagy felhívom, hogy nem kérem a meghatalmazást és akkor nem kezd el az ügyben dolgozni?

2021. márc. 30. 20:47
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Bocsánat, csak VOLT munkahelyem, mert onnan is repűltem.
2021. márc. 31. 01:44
 12/19 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel én is bűnöző vagyok"

Nem is mondtam, hogy nem vagy az :D

2021. márc. 31. 01:48
 13/19 A kérdező kommentje:
Mert te sem hibáztál még az életben. Parfűmöket szállítottam doboz számban és értékesítettem félmilliónál kicsit több volt a kár. Nem gond, abbahagytam a fuvarozást, most ételfutár vagyok most is sikkaszthatnék, de nincs értelme.
2021. márc. 31. 01:55
 14/19 A kérdező kommentje:
Gyerekkorodban biztos tettél zsebre cukorkát, csokit, nejed is megvolt a gyerekcsíny. Mindannyian eljártuk a magunkét, akkor mind bűnözők vagyunk? Naugye :D .
2021. márc. 31. 01:57
 15/19 anonim ***** válasza:

Azért elég meredek a sikkasztást egy kalap alá venni a csokilopással.

Én még ilyen apróságokat se csináltam, de nem is számít.

Amúgy meg ha más is csinálja, akkor az teljesen rendben van?

2021. márc. 31. 02:02
 16/19 A kérdező kommentje:

Nem ezt kérdeztem az elején, hogy kit miben hibáztassunk, hanem hogy lehet-e problémám, ha hirtelen aláírtam a meghatalmazást, de nem fogok fizetni?

De amúgy annyi esze bizgos van, hogy ha nem fizetek nem csinál semmit, széttépi a meghatalmazást és nem foglalkozik a dologgal, minthogy követelje rartam, hogy márpedig fizesd kiiiiii!!!

2021. márc. 31. 02:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Te tértél el a témától.

A kérdésedre válaszolva, nem lesz belőle semmi bajod.

2021. márc. 31. 02:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Azert az megvan, hogy a felfuggesztes idejere priuszod lesz?
2021. márc. 31. 07:40
 19/19 anonim ***** válasza:

"Kettes: NEM Kötelező a jogi képviselet. Ezt a baromságot nem kéne hirdetned."

Neked nem kéne tudás nélkül észt osztanod. Rengeteg bűncselekmény védőköteles! Ha pl. több százezres sikkasztás követett el a kérdező, amiben a büntetési tétel 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, ott kötelező a védő, pláne, ha ettől is súlyosabban büntetendő az a bűncselekmény, amivel vádolják. Ha nincs meghatalmazott védője, kérés nélkül rendelnek ki neki védőt.

Kérdező, neked pedig azt mondom, hogy bármikor visszavonhatod a meghatalmazásodat. Ha van mondjuk 5 tárgyalás az ügyben, 4-ben ott volt a meghatalmazott védőd, az 5. előtt is simán visszavonhatod a meghatalmazását és hatalmazhatsz meg más védőt. Jogodban áll. Pláne úgy, hogy a nyomozás idejére kifizetted, a bírósági eljárás pedig még el sem kezdődött.

2021. ápr. 4. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!