Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Elállsi jogot nem akarja...

Elállsi jogot nem akarja teljesíteni a webáruház, hova lehet fordulni?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy vezeték nélküli fejhallgatót (ami a fül körül van tehát nem érintkezik belül a füllel) és higéniai okokra hivatkozva nem akarják visszavenni. Ha jól tudom a törvény szerint ezek a termékek nem tartoznak kivételek közzé. Mi a teendő ha nem akarják visszavenni?

2021. márc. 30. 17:43
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
A fej és fülhallgatókat csak bontatlanul veszik vissza.
2021. márc. 30. 18:03
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy 1es írja. Higiénia okból. Ahogyan az alsónadrágokat, melltartókat is...
2021. márc. 30. 18:18
 3/10 anonim ***** válasza:
59%

Egyes cikkekben tényleg azt írják, hogy fejhallgatót nem vesznek vissza, de ez nem igaz. Az olyan cikkeket, amiket egy üzletben is ki lehet próbálni, ezeket vissza kell venni az elállási jog keretében. Pl. cipőt is (a veszprémi bíróság döntése értelmében), pedig azt akármilyen gombás lábra felpróbálhatták otthon. De egy boltban szintúgy.

Ha nem akarnak semmiképpen se lépni, akkor a lakóhely szerinti békéltető testülethez lehet fordulni először. Ezt persze mondani kell az üzletnek, hátha átgondolják.

Vagy ha szavatosság érvényes rá, akkor kérheted a javítást/cserélést.

Vagy ha már eleve rossz volt, akkor nem a 14 napos elállás, hanem a hibás teljesítés miatt kell visszavenniük. Én ezt tenném. Volt már, hogy egy digitális mérleg nem a weboldalon megadott dolgot tudta, akkor én is hibás teljesítésre hivatkoztam, és még a postaköltséget is visszafizették.

Ptk. 6:157. §

[link]

2021. márc. 31. 07:56
 4/10 anonim ***** válasza:
Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog az olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza, illetve higiéniai termék (pl. CD, DVD lemez, füldugó, fülhallgató, fejhallgató, fehérnemű, arckrém vagy épp dekorkozmetikai termék vesetében – ha már viselték, ki- vagy felpróbálták, használták – nincs helye elállásnak
2021. márc. 31. 09:07
 5/10 anonim ***** válasza:

4

Pont az ilyen félrevezető írások miatt írtam, hogy ezek a cikkek nem igazak, egyes kereskedők próbálják kihúzni magukat így a kötelezettség alól.

Bármit fel lehet bontani és ki lehet próbálni, attól még van elállás. Ha nem lehetne felbontani, akkor nem lehetne kipróbálni. Kivéve a jogdíjas és a higiéniai termékek. De a fejhallgató nem tartozik egyik csoportba se, a valóságban.

2021. márc. 31. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:

5. Ízlések és pofonok. Én nem szeretnék mások által már használt fülhallgatót kapni csak mert neki nem tetszett...

Szerinted az nem higiéniai termék, mások szerint meg az. Ugyanígy az a fülben mérős lázmérő is.

2021. márc. 31. 09:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem fülhallgatóról van szó.
2021. márc. 31. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
Mind1. Lásd "fülhallgató, fejhallgató"
2021. márc. 31. 10:12
 9/10 anonim ***** válasza:
Na igen, de ez nem hivatalos írás, hanem egy webáruház vevőbecsapó állítása.
2021. márc. 31. 11:18
 10/10 A kérdező kommentje:

Nem értem a fejhallgató mitől lenne higéniai termék amikor csak a fejemre rakom, ennyi erővel pl. a sapkákat sem kéne visszavenniük a boltoknak mégis visszaveszik.

Köszönöm a válaszokat

2021. ápr. 1. 02:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!