Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki leköpi egy szomszédj...

Ha valaki leköpi egy szomszédja autóját, akkor az beidézhető a bíróságra becsületsértésért?

Figyelt kérdés

Többszöri kérés ellenére is rendszeresen a házunk elé parkoltak, valamint összetörték az autójukkal a virágládánkat, ami a kerítésnél volt.

Ezért néhány alkalommal leköptem az autót. A legutóbbi alkalommal

kifigyelték, hogy én voltam és azzal fenyegetőztek, hogy ezért börtönbe juttatnak, de minimum felfüggesztettre számíthatok. A DNS-emet is tartalmazó nyál a bizonyíték (amit mélyhűtőben lefagyasztva tárolnak).

Ez így eléggé csak ijesztgetésnek hangzik, viszont az lenne a kérdésem, hogy ezért milyen büntetést kaphatok? (Büntetlen előítéletű vagyok, valamint sötét volt és azt hittem senki nem látja.)

2021. márc. 24. 02:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Olyan vezértcselt lehetne csinálni, hogy egy vagy két évre használati jogot vásárolsz a területre. Kiírod, hogy parkolni tilos.

Nyilván csak azért is oda fog parkolni, így viszont kihívhatod a rendőrséget ami neki 40ezer forintba fog fájni. Ha leszokott az odaparkolásról, akkor szépen csendben megszünteted a bérleti szerződést.

2021. márc. 24. 08:37
 12/15 anonim ***** válasza:
Te csak köptél egyet. Arról igazán nem tehetsz, hogy a hülye szomszédpont oda parkolt, ahová te köpni akartál...
2021. márc. 27. 14:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Köpéssel nem foglakozik a rendőrség.

DNS vizsgálatot még 50ezer HUF feletti rongálás esetén sem végeznek.

Ahhoz súlyos testi sértés, nemi erőszak vagy gyilkosság kell.

2021. márc. 27. 18:30
 14/15 anonim ***** válasza:

Én azért a szemükbe röhögtem volna, hogy kaparták a nyálam és olyan nagy becsben tartják, hogy a hűtőjükben őrzik. :D

Amúgy tényleg tedd fel magadnak a kérdést, olyan nagy baj az, hogy ott parkolnak? Nyilván amikor összetörték a cserepet, vagy mit, azt meg lehetett volna nekik mondani, hogy adjanak helyette másikat, vagy fizessék ki, ha nem akarnak haragot, de nem szórakoznék köpdöséssel, karcolással, hasonlókkal.

Ha arról van szó, hogy ti miattuk nem tudtok a házatok elé parkolni, és ők meg tudnának a saját házuk elé parkolni, de csak azért is hozzátok parkolnak, akkor azt tenném, amit a #11-es.

2021. márc. 31. 10:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Figyelj,a viragladara ragaszthatsz rajzszogeket,nem? Pont a kereke magassagaban. Vagy mast,ami kiszurja a kereket vagy a karosszeriat karositja.

Vagy ilyen beton viragladat tegyel . Mugyagba. A beton meg legyen odabetonozva a foldbe melyen. Ne lehessen eltolni. Vagy ilyen 3-5 meteres farudakat /vasrudakat szurjatok le 4 meter melyen es a viraglada mogott legyen,h azt ne tudja eltolni.

A 11-es valaszolo megoldasa a legjobb. Korlatlanul tudod buntettetni a rendorokkel.

2021. okt. 24. 04:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!