Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki leköpi egy szomszédj...

Ha valaki leköpi egy szomszédja autóját, akkor az beidézhető a bíróságra becsületsértésért?

Figyelt kérdés

Többszöri kérés ellenére is rendszeresen a házunk elé parkoltak, valamint összetörték az autójukkal a virágládánkat, ami a kerítésnél volt.

Ezért néhány alkalommal leköptem az autót. A legutóbbi alkalommal

kifigyelték, hogy én voltam és azzal fenyegetőztek, hogy ezért börtönbe juttatnak, de minimum felfüggesztettre számíthatok. A DNS-emet is tartalmazó nyál a bizonyíték (amit mélyhűtőben lefagyasztva tárolnak).

Ez így eléggé csak ijesztgetésnek hangzik, viszont az lenne a kérdésem, hogy ezért milyen büntetést kaphatok? (Büntetlen előítéletű vagyok, valamint sötét volt és azt hittem senki nem látja.)

2021. márc. 24. 02:07
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ha igazságtalanságot érzek, akkor hajlamos vagyok rossz szokásokra. Ugyanakkor nem személyeskedést kértem, hanem választ lehetőleg olyantól, aki ért a joghoz (Azt tudom, hogy legfeljebb egy év szabható ki, de nem tartom valószínűnek.) Egyébként annyira nem vagyok sötét, köszönöm.
2021. márc. 24. 02:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy egy tibi csoki ellopása esetén sem költ a rendőrség milliókat a nyomozásra, úgy nem fog DNS vizsgálathoz folyamodni egy autó leköpése okán.

A tettleges becsületsértésnek amúgy is személy - és nem tárgy - ellen kell irányulnia.

2021. márc. 24. 02:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ki se jönnek.😅
2021. márc. 24. 03:25
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az auto lekopesere nem vonatkozik jogszabaly. De meg egy ember lekopeseert se tesznek semmit.
2021. márc. 24. 04:43
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Anyagi kárral járó rongálást kell bizonyítani
2021. márc. 24. 05:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze ha nem a te tulajdonod a ház előtti terület akkor nem tilthatod meg a parkolást.

Akkor előbb meg kell vásárolni a területet.

2021. márc. 24. 05:55
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen virágláda volt, de ha költséges megjavítani, akkor ezért feljelentheted őket, feltéve, hogy tudod bizonyítani, hogy ők voltak.
2021. márc. 24. 06:14
 8/15 anonim ***** válasza:
55%
Én még le is hugyoztam volna az autót :D
2021. márc. 24. 06:37
 9/15 anonim válasza:
Nem, mivel nem történt nagy anyagi kár
2021. márc. 24. 06:42
 10/15 anonim ***** válasza:
91%

"De meg egy ember lekopeseert se tesznek semmit."

most a vírusra hivatkozva meg tudnák rángatni az emberre köpködőt

2021. márc. 24. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!