Ha valaki leköpi egy szomszédja autóját, akkor az beidézhető a bíróságra becsületsértésért?
Többszöri kérés ellenére is rendszeresen a házunk elé parkoltak, valamint összetörték az autójukkal a virágládánkat, ami a kerítésnél volt.
Ezért néhány alkalommal leköptem az autót. A legutóbbi alkalommal
kifigyelték, hogy én voltam és azzal fenyegetőztek, hogy ezért börtönbe juttatnak, de minimum felfüggesztettre számíthatok. A DNS-emet is tartalmazó nyál a bizonyíték (amit mélyhűtőben lefagyasztva tárolnak).
Ez így eléggé csak ijesztgetésnek hangzik, viszont az lenne a kérdésem, hogy ezért milyen büntetést kaphatok? (Büntetlen előítéletű vagyok, valamint sötét volt és azt hittem senki nem látja.)
Ahogy egy tibi csoki ellopása esetén sem költ a rendőrség milliókat a nyomozásra, úgy nem fog DNS vizsgálathoz folyamodni egy autó leköpése okán.
A tettleges becsületsértésnek amúgy is személy - és nem tárgy - ellen kell irányulnia.
Persze ha nem a te tulajdonod a ház előtti terület akkor nem tilthatod meg a parkolást.
Akkor előbb meg kell vásárolni a területet.
"De meg egy ember lekopeseert se tesznek semmit."
most a vírusra hivatkozva meg tudnák rángatni az emberre köpködőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!