Tehetek én feljelentést?
Figyelt kérdés
A páromrol az unokatestvére hazugságokat állít O nem akarja feljelenteni de engem az már zavar mivel nem az első ilyen eset pl: elopta a munkatársai pénzét ruhait. Illetve a másik inokatesojatol eloptak a garázsból a kocsi kerekeit (nem a kocsiról loptak le) és öt gyanúsítja a párom tudja bizonyítani hogy nem ő volt abban a kocsiban amivel O ment GPS van (céges autó ) őt is feljelentetem? És próbálja a barátom barátait ellene hangolni olyanokkal hogy a barátom azt mondta neki hogy az xy tette . Én mint a párja tehetek ellenük feljelentést?2021. febr. 22. 11:09
1/8 anonim válasza:
Szabad országban (többé-kevésbé) élünk, bárki bárkit feljelenthet.
Azon elgondolkodtál már, hogyan fogod tényekkel, bizonyítékokkal alátámasztani az állításaidat?
2/8 A kérdező kommentje:
Abból indult az egész hogy másik céghez átment a párom és azt a régi munkahelyen mondják róla ott az unokatestvere a "főnök" és sok embernek segít pénzbe ha épp nincs nekik ezért haragszanak rá nem tudom ki állna mellé .milyen bizonyítékok kellenek ?
2021. febr. 22. 11:30
3/8 anonim válasza:
Amit egy bíróság elfogad. Az, hogy te azt mondod, "jáj keziccsókolom náccságos bíróúr, oly csúnyán beszílnek az emberemrőül" az kevés lesz.
4/8 anonim válasza:
Becsületsértésért szerintem tehetsz, ha van tanú aki ezt alátámasztja. De ezt inkább a párodnak kellene intéznie. Ha ő nem akarja, akkor ez a ti kapcsolatotokat is befolyásolhatja.
5/8 A kérdező kommentje:
Beszéltem a barátommal és azt mondta hogy vannak akik mellé állnak . Ezért milyen büntetést kaphat?
2021. febr. 22. 11:56
6/8 anonim válasza:
BTK 226-227. paragrafus.
"Rágalmazás
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt, vagy
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el."
7/8 anonim válasza:
Annyival kiegészíteném, #6-ost, hogy elsősorban békéltető testület, pénzbírság, és max felfüggesztett. Érdemes ezért bíróságra járkálni? Ezt nektek kell eldönteni/ Már ha ebben a Covid helyzetben foglalkoznak is ilyennel. De mindenképp neki kell a lépést megtennie. 4-es voltam. És tényleg csak jó szándékból írtam. Tanú legyen aki melléáll. Majd írj h hogy döntöttetek.
8/8 A kérdező kommentje:
Az elég bizonyíték hogy leírta hogy ő volt?
2021. febr. 22. 14:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!