Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogyan büntetnéd azokat, akik...

Hogyan büntetnéd azokat, akik nem hajlandóak beoltatni magukat semmi pénzért sem?

Figyelt kérdés
Mivel ezek az emberek továbbra is egészségügyi közveszélyt jelentenek (kivétel azok, akiket nem lehet oltani bizonyos egészségügyi megfontolsok miatt) úgy gondolom hogy nekik így is nagy büntetés lesz, hogy nem vehetnek majd részt a társadalmi életben, nem utazhatnak, nem mehetnek rendezvényekre sem. Ti mit gondoltok? Kiszabnátok ezenfelül is valamilyen szigorúbb bűntetést, pl. pénzbírság vagy akár börtön? Nyilván itt most olyan helyzetről beszélek, amikor mindenki számára elérhető a vakcina.

2021. márc. 22. 00:40
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező: Még mindig nem érted. Ha nem véd a covdittól az oltás akkor miért kell beoltatni magát az embereknek? Ha semmit nem véd. A kórházakba meg azok kerülnek akiknek súlyos betegségük van de ez bármiylen vírusra igaz. Ha influenzás vagyok mondjuk és van egy szívbetegségem akkor én is kórházban kötnék ki. És pontosan ezért nem értem ezt az oltásos dolgot. Ezzel az erővel aki minden vírus és betegség ellen oltassa be magát az ember. Aztán a mesterséges oltások meg miegymás tönkreteszi az embert. Nem ez a megoldás. A megoldás az hogy békén kéne hagyni az embereket a sok hülyeséggel mert amíg nincs értelme és nincs logikája ezeknek addig az oltásnak sincs. És mégeygszer leírom hogyha valaki nem olttaja be magát és uyganaz a tünetei mint az anyámnak aki beoltatta magát akkor így mi értelme van neki? Ráadásul ugy van karanténban hogy van már védettség kártyája amit írtam. Értelme akkor lenne hogyha nem kapja el utána az ember a covditot de ha hiszünk a tesztekben akkor ez mr megdőlt hogy nem véd a covid ellen az oltás.
2021. márc. 23. 12:10
 42/63 anonim ***** válasza:
18%
Jó, azért kerültek emberek kórházba zéró alapbetegséggel is, más meg súlyos alapbetegséggel is leküzdötte kórház nélkül. Nem annyira egyszerű ez.
2021. márc. 23. 12:25
 43/63 anonim ***** válasza:
82%
De nem mindenki. Ezért nem értitek. Én is teszte szerint covidos voltam tehát átestem magam egy 2 napos lázzal és ennyi. Ahogy az apám is. Az anyám meg az oltás után 3-4 héttel kapta el most. Ő neki is uyganazok a bajai mint nekem vagy az apámnak miközben mi nem kpatunk oltást. Tehát ha ugyanazok a tünetei annak aki beoltatja magát mint aki nem akkor értelemszerűen értelmetlen az oltás. De van olyan is hogy aki beoltatja magát és covdiot elkapja és sulyos tüneteti lesznek de ugy hogy be van oltva. SCak erről hallgatnak a média meg a kormány. Én azért tartom értelmetlennek az oltást mert ha valóban a vírus ellen véd akkor lenne igen értelme, viszont így meg kitudja mit tesznek az emberek szervezetébe mert hogy nem véd semmitől az is biztos.
2021. márc. 23. 12:31
 44/63 A kérdező kommentje:
Egyreszt, az orszagban rengeteg a kronikus beteg, es nem kell ahhoz idosnek lenned. Masresz ahogy elobb irtam, kerultek korhazba olyanok is, akik fiatalok voltak 0 alapbetegseggel. El kene vonatkoztatni ettol a hozzaallastol, hogy en oltas nélkül atveszelem. Lehet hogy te igen, es nem is lesz hosszabb tavon kovetkezmenye, de mas meg attol belehalhat. Az oltasok pedig populacioszinten mukodnek a leghatekonyabban, nem egyeni szinten. Erre volt pelda elobb is a kanyarojarvany, de mondhattam volna barmilyen mas betegseget, ami ellen gyerekkent beoltanak minket. Sokak pl valamilyen immunbetegseg miatt nem olthatok, igy oket a teljes populacio atoltottsaga vedi.
2021. márc. 23. 12:35
 45/63 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező: Én már tudok mit írni ha fújod a saját igazad. Persze hogy kerülnek kórházba fiatalok bár ezt kétséges mert ennek nincs bizonyítás alapja és a médiának nem kell hinni. tehát tegyük fel kerülnek 0 alap betegséggel. Ezek a fiatalok hol vannak? Milyen az immunrendszerük? Biztos hogy a covd vírust kapták és stb? Ezt senki nem tudja megmondani. Mellesleg a tisztelt Guláys Gergely nem tudm már mikor azt nyilatkozta hogy a fiatalok össze vissza fertőzhetik egymást mert ájuk nem veszélyes. Aztán amikor megjöttek az oltások és kevesen regsiztráltak változtak a véleményükön és azt mondták hogy már mutáns is van ami a fiatalokra veszélyes vagyis oltassák be magukat. Na ez a 2 különbözőő kijelentése támasztotta belém azt hogy itt az oltással nem stimmel ráadásul hazudott is. És pontosan az és te is ezt írod hogy nem mindenkinek egyformán hatnak. Akkor áruld el nekem kérdező hogy akkor miért kell büntetni szerinted aki nem oltaja be magát? És ha valakin úgy hat az oltás hogy meghal tőle? Mert ilyenek is vannak. Sőt vannak olyanok akiknek oylan a szervezet hogy elev veszélyes neki beadni az oltást mivel allergiás minden mesterséegesen előálíttott vakcináktól. Ráadásul ezekez a vakcinákat nem tesztelték eléggé és azért is veszélyes. tehát igen nem mindenkinek hatnak egyformán és nem véd a covid ellen. Ez az igazság. Ezzel ellentétben mindenki azt csinál magával amit akar, de az hogy valaki fél a vakcinától meg a tüneteitől annak nem kötelező és nem akarhatja más ember hogy beoltassa magát mert ez olyan hogy fegyvert fognak valakihez hogy szedje be a mérget mert különben lelövi. Amit írtál krédező hogy aki nem oltatja be magát akkor büntetést akarsz neki. Ez pontosan olyan. Szóval utolsó mondatomban azt kell büntetni aki már erőszakkal mondja az embereknek hogy oltassa be magát. Mert rengetek érv szól arról és látható is hogy nem mindenkin hatnak egyformán az oltások, nem véd a covid ellen, meg is halhat az oltás után az ember aki erre fogékony és stb. Téma lezárva részemről.
2021. márc. 23. 12:47
 46/63 anonim ***** válasza:
96%

#44 gondolom úgy értetted, hogy "fiatalok, akiknek nem volt diagnosztizált alapbetegségük." Vagy megvizsgáltad tetőtől talpig, plusz egészségesen étkezett, nem ivott, nem dohányzott, eleget mozgott?

Valószínűtlennek tartom hogy akár egy egészséges ember is belahalt volna valaha is a covidba.

2021. márc. 23. 13:43
 47/63 A kérdező kommentje:

A batyam Covid osztalyon dolgozik, es ő kicsit jobban ralat igy a helyzetre, mint Gulyas Gergely es Müller Cecilia a maguk kis rozsaszin buborekukban.Elsosorban kulfoldi media plusz orvos csaladtagjaim velemenye alapjan tajekozodom. Es igen, voltak teljesen egeszseges fiatalok is, de ahogy korabban irtam nyilvan a az idosebbek a veszelyeztettebbek, ahogy minden mas betegseg eseten is. Nyilvan mindenkinek elege van az egeszbol, de ha most elhallgatnak azt, hogy egy egeszseges valaki is meghalt az miert lenne jobb?

P.S Mondjuk azert azt is hozza kell tenni, hogy a magyar atlag sokkal egeszsegtelenebbul el, ami parosul egy lerobbant egeszseguggyel. Ezek utan en mar meg se lepodok a napi hallottak szaman.

2021. márc. 23. 14:43
 48/63 anonim ***** válasza:
92%

Igen, nekem meg a hugom nénikéjének a férjének a lánya dolgozik, a NASA-nal, van rálátása a dologra. Na ez iylen kategóriás megjegyzés volt kb.

A lényege akkor is egy van a dolognak: Ne akard másra ráerőltetni azt amit nem akar.

2021. márc. 23. 14:48
 49/63 A kérdező kommentje:
Ok, nem kell elhinned. Miert is hinned. Na nem mintha az orvosok nagy reszet most nem a Covid osztalyokra rendelnek ebben az egeszsegugyi krizisben. Es nyilvan minden orvos, apolo le van fizetve, hogy hazudja azt, mennyire rossz a helyzet, mikozben Magyarorszag a legjobban vedekezo orszag. (OV)
2021. márc. 23. 14:59
 50/63 anonim ***** válasza:
92%
Es a kulfoldi meg a magyar medianak meg a lefizetett orvosoknal hiszel? A media az hazudik a kormany hazudik a korhazakat meg katonak vedik hogy meg veletlenul se jusson be az ember hogy megbizonyosodjon rola hogy alig van covidos plane aki lelegeztetogepen van.
2021. márc. 23. 15:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!