A meleg párok a lentiek figyelembe vételével mégis hogyan gondolnak gyermeket örökbe fogadni?
Jóval többen szeretnének gyereket mint amennyi örökbefogadható gyerek van.
Az gondozott gyerekek túlnyomó része nem örökbeadható, mert az anyja/apja/családja nem mondott teljesen le róla, csak nem tudnak róla átmenetileg gondoskodni.
Számokat évekre lebontva a KSH oldalán meg lehet nézni pontosan.
Nem "jut" mindenkinek gyerek aki szeretne. Természetesen bőven lehet válogatni azok között akik hagyományos családmodellben szeretnének gyereket nevelni. (Anya+apa+gyerek vagy gyerekek)
Amíg vannak ilyen családok addig értelmetlen arról polemizálni hogy adjunk e meleg pároknak gyereket.
És a fentiek figyelembe vételével nem kell jönni azzal hogy milyen problémás heteró családok vannak akik helyett akarnának a meleg párok gyereket örökbefogadni. Nem az a kérdés hogy az alkesz heteró család kapjon e, vagy a szerető meleg pár..
Semmi pont erről beszélek, te hoztad fel őket🤣🤣🤣 Szóval mit is akartál mondani? Ja várjál nem is te írtad bocs, akkor nem #12
Teljes mértékben egyetértek veled, kedves kérdező. Egyértelműen a hagyományos, magyar családmodellt kell prioritizálni. Csak olyan család fogadhasson örökbe, ahol legalább három generáció minden tagja együtt él. Így ameddig a szülők dolgoznak, a nagyszülők, nagybácsik, nagynénik, idősebb unokatestvérek stb tudják nevelni a fiatalabb gyerekeket.
Ja várj, közben végigolvastam a kérdésedet, és te ezt a posztmodern, családnak csúfolt intézményt nevezed "hagyományos családmodellnek". Ez a fajta "család", már ha lehet egyáltalán az apa-anya-gyerekekből álló csoportulást így nevezni, a dekadens, hanyatló nyugat kultúrbolsevista háborújának az eredménye, aminek a célja a hagyományos családmodell elpusztítása, a családi kötelék felszámolása, a közösségek lerombolása. Vissza kell térnünk a második világháború előtti, természetes, hagyományos családokhoz, amik évezredeken keresztül tökéletesen működtek.
Komolyra fordítva a szót: a "hagyományos családmodell" minden, csak nem hagyományos, Magyarországon kb. 70 éves, a szovjet korszak urbanizációjának és iparosodásának az egyik eredménye. Falun, kisebb településeken, ahol a mezőgazdasági ipar nagyrészt emberi erőből állt, még a Kádár-korszakban is gyakori volt, hogy három generáció lakott együtt, sőt, az akkori országvezetésnek volt is egy támogatási programja, ami a többgenerációs házak építését támogatta, egészen a rendszerváltásig (ennek egyébként vidéken a mai napig katasztrofális következményei vannak, mert az urbanizáció nem fordult meg, sőt, manapság ezekben a háromgenerációs házakban jó, ha ketten laknak). Akkoriban is nagyon sokan voltak, akik nem voltak hajlandóak elfogadni, hogy a társadalom megy előre, és két szülő egyedül is alkalmas egy (vagy több) gyerek felnevelésére, aztán láss csodát, nem dőlt össze a világ, és a gyerekek köszönik, jól vannak. Az itt válaszolók közül is kétlem, hogy sokan nőttek volna fel a valóban hagyományos családmodell keretei között, aztán mégis itt vannak. Arról már számtalan kutatás készült, hogy a melegek örökbefogadásának az engedélyezése szinte semmilyen negatív következményt nem von magával: a gyerekek ugyanolyan arányban lesznek mentálisan és fizikailag egészségesek, ugyanolyan eséllyel lesznek sikeresek az életben, mint a heteroszexuális örökbefogadó családok között (a "természetes" családokkal meg nincs is értelme összehasonlítani őket, mert az örökbefogadott gyerekek nagyságrendekkel jobban teljesítenek szinte minden téren, mint a bioszülők által felnevelt gyerekek, aminek elég egyértelmű okai vannak: jóval nehezebb örökbefogadni, mint felcsinálni az asszonyt). Emellett növeli a társadalmi toleranciát, a melegek és egyéb LGBT-egyének elfogadottságát, csökkenti az intézetekben nevelkedő gyerekek számát. Az igazság az, hogy a gyereknevelő intézeteknél rosszabb hely egy gyermek számára szinte nincs, szóval minél több gyereket sikerül onnan kirántani, és szerető családokban elhelyezni, annál jobb. Ja, amúgy a homoszexuális párok emelett jóval kevésbé "válogatósabbak", mint a heteroszexuális párok, és nagyobb arányban fogadnak örökbe színesbőrű, idősebb, vagy mentálisan/fizikailag sérült gyerekeket.
Jó relativizáljuk el és akkor tulajdonképpen minden rendben van! Ha nem él együtt 6 generáció, akkor tulajdonképpen egy macska, 3 polip egy fa meg egy transzvesztita törpe is család.
Egyébként érdekes az hogy a liberálisok az abortuszliberalizációt meg a homoszexuálisok örökbefogadását is az intézetek rossz körülményeivel próbálják indokolni. Akkor miért nem az intézetekben lévő körülményekkel foglalkozunk,miért az lmbtqpxzydstb meg "nőjogi" akármicsodákkal? Ezzel gyakorlatilag azt legitimizálod hogy ott úgyis rossz szóval osztogassunk gyereket! Az mondjuk továbbra is probléma hogy a gyerekek nagy többsége nem örökbe adható.
"Jó relativizáljuk el és akkor tulajdonképpen minden rendben van! "
Ha a tudományt és szociológiát relativizálásnak hívod, akkor vess magadra, hogy nem tanítottak ki a szüleid.
24:
a) nem vagyok liberális
b) igenis jó volna az intézeti körülményeket fejleszteni. Ugyanakkor egy szerető család jobb szerintem bármilyen intézménynél
"Egyébként érdekes az hogy a liberálisok az abortuszliberalizációt meg a homoszexuálisok örökbefogadását is az intézetek rossz körülményeivel próbálják indokolni. Akkor miért nem az intézetekben lévő körülményekkel foglalkozunk,miért az lmbtqpxzydstb meg "nőjogi" akármicsodákkal?"
Azért, kedves válaszoló, mert az intézetekből NEM LEHET egy családdal egyenértékű akármit csinálni egy szimpla törvényjavaslattal. Ehhez olyan mennyiségű erőforrásra és teljes paradigmaváltásra lenne szükség, ami egyszerűen nem reális a jelenlegi keretek között. Ha rajtam múlna, minden gyereket egy tökéletes szülői képességekkel ellátott robotcsapat nevelné, de egyrészt nem rajtam múlik, másrészt a tökéletes robotszülők még jó pár évszázadra vannak innen, harmadrészt nem tudjuk, hogy ezek a robotok milyen hatékonysággal tudnák nevelni a gyerekeket. Azt tudjuk, hogy a homoszexuális szülők jobbak a gyereknevelésben, mint az intézetek, vagy a bioszülők (átlagban legalábbis). Ezt már kikutattuk, itt már igazából nincs kérdés. A homoszexuális párok örökbefogadása nekünk, adófizetőknek nem kerül semmibe, és az örökbefogadott gyerekeknek is jobb így. Ha te esetleg kitaláltál valami megoldást arra, hogy hogyan oldjuk meg az intézetek silány minőségét (ami nemzetközi probléma, egyelőre szerintem még sehol a világon nem sikerült ezt a problémát megoldani), akkor én neked csak jókat tudok kívánni. Ez egy nemes cél. De ez nem zárja ki azt, hogy az azonos nemű párok örökbefogadásának az engedélyezése csak pozitív hatásokkal jár, ezáltal annak tiltása értelmetlen.
Amúgy az abortusz létjogosultságát én sosem indokoltam az intézetek csapnivaló helyzetével, mert annál nagyságrendekkel relevánsabb és fontosabb indokokkal és érvekkel is simán védhető a pozícióm. Ha érdekel, privátban nagyon szívesen elbeszélgethetünk róla, de ez a kérdés szempontjából teljesen irreleváns hozzászólás volt a te oldaladról.
"Az mondjuk továbbra is probléma hogy a gyerekek nagy többsége nem örökbe adható."
Mint ahogy írtam, az azonos nemű párok nagyobb arányban fogadnak örökbe "nem örökbeadható" gyerekeket, szóval ez a probléma is mitigálható.
"Akkor miért nem az intézetekben lévő körülményekkel foglalkozunk"
Tényleg, miért is nem?
Amúgy én sem vagyok liberális a szónak abban az értelmében, ahogy azt itthon használjuk, ellenzem az abortuszt, mint a "családtervezés" eszközét és támogatom, hogy bármely ember (bőrszínétől, nemi identitásától, vallásától és frizurájától függetlenül) fogadhasson örökbe, és nevelhessen szeretetben olyan kisgyerekeket, akik a kutyának sem kellenek. És nem azért, mert egy f@s a magyar intézeti rendszer, akkor is ez lenne a véleményem, ha sziper-szuper intézetek lennének.
Mindezzel együtt viszont elfogadom, ha másnak más a véleménye. De azt nem tudom elfogadni, hogy azonos nemű párok ne tudnának ugyan olyan jól gyerekeket nevelni. Szexelni (jó esetben) senki sem a szüleitől tanul, amit a családban megtanulhat - odafordulás, figyelem, tolerancia, szeretet adása és elfogadása - nemtől független.
Nem értem miért megy itt a gyülölködés. Igazából a fidesz ez a törvénye mondva csinált, ha azt nézzük hogy mindig valamit el akarnak rejteni vele, miközben a sajtó az ilyen "húsos" cikkeken csámcsog.
De térjünk is a lényegre!
Az azonos nemű párok gyerekvállalását majdnem mindenki elutasítja, mondván, hogy káros a gyerek fejlődésére, és biztosan meleg lesz ő is. Noha ezt egy sor kutatás cáfolta meg, a kérdésben a melegek is megosztottak. De itt olvasshatok melegek/leszbik által nevelt emberek véleményét is.
Nem értem miért ez a legfőbb érv hogy de hát meleg lesz a gyerek!!4!4!4!!! Nem. Nem lesz, a nemi identitásra való hajlam az velünk születik és nem ki alakul.
Nem lesz a gyerek se sikertelenebb, se előnyősebb helyzetbe, se hátrányosabba független attól hogy hetero, vagy nem hetero családba kerül.
"Majd szégyelni fogja hogy ilyenek a szülei", "Mit mond a gyerek ha megkérdik az apja és az anyja nevét?!".
Semmit, mit mondjon és miért érezze magát az miatt hogy picit másabb a családi köre? Inkább amondó vagyok, hogy azoknak kéne szégyelniük magukat, akik gyülölködésbe nevelnek fel 1 gyereket. A mostani gyülölködésből mind a kettő félről tanulságot vonhatunk le.
Remélem hogy a véleményemmel nem sértettem meg senkit, csak a tényeket akartam megmutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!