A meleg párok a lentiek figyelembe vételével mégis hogyan gondolnak gyermeket örökbe fogadni?
Jóval többen szeretnének gyereket mint amennyi örökbefogadható gyerek van.
Az gondozott gyerekek túlnyomó része nem örökbeadható, mert az anyja/apja/családja nem mondott teljesen le róla, csak nem tudnak róla átmenetileg gondoskodni.
Számokat évekre lebontva a KSH oldalán meg lehet nézni pontosan.
Nem "jut" mindenkinek gyerek aki szeretne. Természetesen bőven lehet válogatni azok között akik hagyományos családmodellben szeretnének gyereket nevelni. (Anya+apa+gyerek vagy gyerekek)
Amíg vannak ilyen családok addig értelmetlen arról polemizálni hogy adjunk e meleg pároknak gyereket.
És a fentiek figyelembe vételével nem kell jönni azzal hogy milyen problémás heteró családok vannak akik helyett akarnának a meleg párok gyereket örökbefogadni. Nem az a kérdés hogy az alkesz heteró család kapjon e, vagy a szerető meleg pár..
"egy teljesen téves kép alakul ki az agyában a család valódi fogalmáról"
Fura, ismerek olyan embereket, akiknek normális családképük alakult ki, normális családot hoztak létre, és élnek benne, miközben:
Egyedül nevelte valamelyik szülő, sokszor úgy, hogy a másik szülőt nem is ismerték.
Szülők elváltak, újraházasodtak (két apa, két anya, vagy akár a kettő együtt)
Gyerekotthonban nőttek fel, vagyis se apa, se anya.
Ezekhez képest a "két apa" vagy "két anya" nem tűnik nekem olyan extrémnek, ráadásul egyik helyzet sem a klasszikus "egy apa és egy anya" modell felé mutat példát.
Őszintén, te mit szólnál hozzá, ha két apád nevelt volna?
Ha én lennék a gyerek, szerintem szívesebben lennék egy dúsgazdag meleg pár egyetlen imádott örökbefogadott gyereke, mint egy templom egere heteró családban az ötödik testvér.
Tehát ez a megközelítés szerintem hogy "amíg vannak heteró családok addíg a melegek csakis mögöttük lehetnek a sorban" marhára hibás. A gyerek szemszögéből kell vizsgálni a családot, és amelyik család a legjobban ki tudja elégíteni a gyerek szükségleteit, annak kell adni. Nem pedig fordítva.
Ez mind szép és jó csak nem mond semmit a jelen témáról, maximum annyit milyenek a cigányok.
Hamis dilemma tipikus érvelési hiba: Dús gazdag meleg pár vs szegények mint a templom egere
Szüleim elváltak és újraházasodtak. Jelenleg két "apám" és két "anyám" van. nekem meg szerető, monogám párom, mindegyiküktől rengeteg fontos és hasznos dolgot tanultam, és ennek elenyésző része az, ami a párválasztással vagy szexualitással volt kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!