Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A meleg párok a lentiek...

A meleg párok a lentiek figyelembe vételével mégis hogyan gondolnak gyermeket örökbe fogadni?

Figyelt kérdés

Jóval többen szeretnének gyereket mint amennyi örökbefogadható gyerek van.

Az gondozott gyerekek túlnyomó része nem örökbeadható, mert az anyja/apja/családja nem mondott teljesen le róla, csak nem tudnak róla átmenetileg gondoskodni.

Számokat évekre lebontva a KSH oldalán meg lehet nézni pontosan.

Nem "jut" mindenkinek gyerek aki szeretne. Természetesen bőven lehet válogatni azok között akik hagyományos családmodellben szeretnének gyereket nevelni. (Anya+apa+gyerek vagy gyerekek)

Amíg vannak ilyen családok addig értelmetlen arról polemizálni hogy adjunk e meleg pároknak gyereket.

És a fentiek figyelembe vételével nem kell jönni azzal hogy milyen problémás heteró családok vannak akik helyett akarnának a meleg párok gyereket örökbefogadni. Nem az a kérdés hogy az alkesz heteró család kapjon e, vagy a szerető meleg pár..

2021. márc. 1. 14:23
 11/93 anonim ***** válasza:
5%
#7 szerinted az a jó a gyereknek ha két nagy szőrős apja van? Ha gyerekük hetero lesz, valószínüleg később furán fog viszonyulni a szüleihez, mert megtudja mi a normális.
2021. márc. 1. 14:56
 12/93 LazyJones ***** válasza:
79%

"egy teljesen téves kép alakul ki az agyában a család valódi fogalmáról"

Fura, ismerek olyan embereket, akiknek normális családképük alakult ki, normális családot hoztak létre, és élnek benne, miközben:

Egyedül nevelte valamelyik szülő, sokszor úgy, hogy a másik szülőt nem is ismerték.

Szülők elváltak, újraházasodtak (két apa, két anya, vagy akár a kettő együtt)

Gyerekotthonban nőttek fel, vagyis se apa, se anya.

Ezekhez képest a "két apa" vagy "két anya" nem tűnik nekem olyan extrémnek, ráadásul egyik helyzet sem a klasszikus "egy apa és egy anya" modell felé mutat példát.

2021. márc. 1. 14:56
 13/93 anonim ***** válasza:
21%

Őszintén, te mit szólnál hozzá, ha két apád nevelt volna?

2021. márc. 1. 14:58
 14/93 anonim ***** válasza:
67%

Ha én lennék a gyerek, szerintem szívesebben lennék egy dúsgazdag meleg pár egyetlen imádott örökbefogadott gyereke, mint egy templom egere heteró családban az ötödik testvér.

Tehát ez a megközelítés szerintem hogy "amíg vannak heteró családok addíg a melegek csakis mögöttük lehetnek a sorban" marhára hibás. A gyerek szemszögéből kell vizsgálni a családot, és amelyik család a legjobban ki tudja elégíteni a gyerek szükségleteit, annak kell adni. Nem pedig fordítva.

15/93 anonim ***** válasza:
0%

Ez mind szép és jó csak nem mond semmit a jelen témáról, maximum annyit milyenek a cigányok.

16/93 anonim ***** válasza:
16%

Hamis dilemma tipikus érvelési hiba: Dús gazdag meleg pár vs szegények mint a templom egere

2021. márc. 1. 15:00
 17/93 LazyJones ***** válasza:
76%

Szüleim elváltak és újraházasodtak. Jelenleg két "apám" és két "anyám" van. nekem meg szerető, monogám párom, mindegyiküktől rengeteg fontos és hasznos dolgot tanultam, és ennek elenyésző része az, ami a párválasztással vagy szexualitással volt kapcsolatban.

2021. márc. 1. 15:01
 18/93 LazyJones ***** válasza:
80%
#15 Mi köze a témának a cigányokhoz...?
2021. márc. 1. 15:01
 19/93 anonim ***** válasza:
84%
Ha két meleg férfi szeretetben felnevelt volna, miután a vérszerinti szüleim lemondtak rólam valsz hálás lennék nekik.
2021. márc. 1. 15:02
 20/93 anonim ***** válasza:
15%
7# ja...és akkor tegyünk még rá egy nagy lapáttal, szívjon a szerencsétlen gyermek, aki semmiről sem tehet...
2021. márc. 1. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!