Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthatok ha elmaradáso...

Mire számíthatok ha elmaradásom van a közös költségben?

Figyelt kérdés
160e Ft közös költség elmaradásom van.Új építésű társasházban lakunk a párommal és három gyermekünkkel, sajnos kiesett,megszűnt egy bizonyos anyagi bevételünk.Azt mondják,hogy nem sokára egy ügyvédi felszólító levelet fogunk kapni.Tényleg?A közös képviselő a minap minden lakónak bedobott egy kinyomtatott papírt a "nagyobb tartozók" névsora címmel.Elszomorodtam,szégyenkeztem de fel is háborodtam egyben.A mai érvényben lévő hatályos jogszabályok ezt lehetővé teszik?Nem tudom.Ki tudja?Felvilágosítana valaki.Köszönöm.Nem az első helyen voltam de ez engem nem vigasztal.Próbáljuk egyenlíteni,törleszteni adósságunkat de nem könnyű.
2010. aug. 17. 17:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nálunk nem csak a közös képviselő kapja a tiszteletdíját a közös költségből, hanem van házmester is és az Ő bére is abból van kigazdálkodva.
2010. aug. 17. 20:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Oké értem de nálatok is egybe egy összegbe kiveszi az éves fizetését a kk képviselő és a házmester.Furi.
2010. aug. 17. 20:27
 13/16 anonim ***** válasza:
20:21 vagyok. Nálunk havonta kapja a házmester a fizetését és a közös képviselő is havonta kapja a tiszteletdíját.
2010. aug. 17. 20:39
 14/16 A kérdező kommentje:
21:05.Nálunk nem!A kk képviselő egyszerre KIVESZI az éves fizetését a kasszából!Házmester,gondnok nincs nálunk.Takarító van de azt nem tudom,hogy fizetik.
2010. aug. 17. 21:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Azt meg tudod mondani, hogy kb. mennyit vesz ki évente? Érdekelne. Nálunk azért van házmester, mert ez egy viszonylag nagy háztömb (kb. 120 lakás) és nagy zöldterület tartozik hozzá. Szóval van bőven mit takarítani és rendben tartani. A lakások nem egyedi fűtésűek, hanem a társasháznak van egy közös kazánháza és ennek a kezelése is a házmester feladta, valamint az épületben 4 lift is van és a házmester szokta kimenteni a nagy ritkán a felvonók valamelyikében rekedt lakókat is.
2010. aug. 17. 21:33
 16/16 anonim ***** válasza:
Én sem fizetek közös költséget már kb. egy éve, de nem azért, mert nem tudnék fizetni, hanem tiltakozásul azért, mert a kk gyakorlatilag semmit nem csinál a közös költség begyújtésén kívül, és abból a saját fizetése kivételén kívül. Azt mondtam, hogy az őt követő kk-nek, aki majd csinlni is fog valamit, ki fogom fizetni minden tartozásomat. Nos ez a jelenlegi még fel sem szólított hivatalosan, hogy fizessek kb egy év óta, ennyire nem csinál semmit sem. Közgyúlést nálunk nem lehet összehívni, annyira érdektelen és lusta mindenki, egy-két kivétellel, de az nagyon kevés. Ezt a jelzálogot bejegyezhetik csak úgy a kk szavára, vagy meg kell ezt előzni hivatalos eljárásnak is (felszólítás írásban, bírósági eljárás, stb.)? Azért jó lenne tudni, hogy a kk-nek mi lehet a büntetése, ha elhanyagolja a dolgát, teendőit, pl. hagyja felhalmozódni végletekig is a közös költség tartozásokat, vagy itt már csak a házak lakói lehetnek hunyók bármilyen esetben? A kk egy szent tehén, vagy mi a nyavaja? Szerintem a miénk is azért lapít, mert jól érzi ő. hogy meg sem dolgozik a pénzéért, amíg ez az állapot fenntertható, addig ellavírozgat, ellapítgat szépen, egyszer aztán majd lehet, hogy még a pénzünket is elviszi magával, úgy lép le tőlünk? Hát ezért nem fizetek jelenleg, és már jó ideje. pedig irtó módon nem szeretek tartozni, és tudnám is fizetni szerencsére, és nem is gondoltam, hogy ilyen sokáig megtehetem következmény nélkül, bár az is lehet, hogy már be van jegyeztetve a jelzálog is...
2010. dec. 13. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!