Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mire számíthatok ha elmaradáso...

Mire számíthatok ha elmaradásom van a közös költségben?

Figyelt kérdés
160e Ft közös költség elmaradásom van.Új építésű társasházban lakunk a párommal és három gyermekünkkel, sajnos kiesett,megszűnt egy bizonyos anyagi bevételünk.Azt mondják,hogy nem sokára egy ügyvédi felszólító levelet fogunk kapni.Tényleg?A közös képviselő a minap minden lakónak bedobott egy kinyomtatott papírt a "nagyobb tartozók" névsora címmel.Elszomorodtam,szégyenkeztem de fel is háborodtam egyben.A mai érvényben lévő hatályos jogszabályok ezt lehetővé teszik?Nem tudom.Ki tudja?Felvilágosítana valaki.Köszönöm.Nem az első helyen voltam de ez engem nem vigasztal.Próbáljuk egyenlíteni,törleszteni adósságunkat de nem könnyű.
2010. aug. 17. 17:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy szabályos-e, de az biztos, hogy megalázó. Előbb-utóbb ráterhelik a lakásra jelzálogként a tartozást.
2010. aug. 17. 18:02
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Új építésű társasházban hogyan lehet felhalmozni 160 ezer forintos tartozást a közös költségeknél? Nem egyedi fűtésű lakásotok van saját gáz- és vízórával? Testvéremék is ilyenben laknak is nincs a közös költség havonta 5 ezer forint. Amúgy szerintem simán kiadható az adósok listája, hiszen abban az esetben, ha a közös költségben benne van a gáz- és vízszámla is, akkor a rendesen fizető lakóknak is joguk van tudni, hogy kik miatt fogják kikapcsolni a szolgáltatásokat a házban, mert a ház nem tudja rendezni a számlákat.
2010. aug. 17. 18:05
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen joguk van, sőt a lakóknak is joguk van tudni, akik rendesen fizetik és mint előttem is írták, hogy a nem fizetők miatt akár ki is kapcsolhatják a gáz ill. a villanyt is. Na akkor itt miről is van szó? Ráterhelhetik a lakásra jelzálogként, illetve ha van keresete valamelyikőköknek akkor jogszabály alapján ha van bírósági végzés a fizetés 30%át is visszatarthatják tartozásrendezés címén(nálunk ez volt egy nem fizető lakóval neki 300 E Ft volt a tartozása már).

És ne haragudj meg, de te ugyanúgy használjátok a "lépcsőházat", a takarítónő ugyanúgy takarít utánatok, villanyt kapcsoltok stb. Szóval ezen nem neked kellene megsértődni

Igaz tényleg megalázó, de ekkora összegnél már egy - két éve biztos nem fizettétek. Tehát jogos a követelés.

2010. aug. 17. 18:20
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyfelől megértem a problémádat, biztos nem lehet kellemes. De már ne is haragudj az jogszerű, hogy a szomszédaitok fizetik helyettetek a költségeket hónapokon (éveken) keresztül? Nem csak jogaid vannak... 160 ezres tartozás nem 1-2 hónap alatt jött össze az biztos.
2010. aug. 17. 18:39
 5/16 anonim ***** válasza:
Jó lenne mielőbb rendezni, mert ráterhelik a lakásra jelzálogként.
2010. aug. 17. 18:44
 6/16 anonim ***** válasza:
Hamarossan nem lesz fedél a fejed felett ha igy folytatod..,egyszerűen fogalmazva!
2010. aug. 17. 18:59
 7/16 A kérdező kommentje:
A tartozásunk kb 6 hónapnyi.A kk-ben hideg-meleg víz,szemét stb foglaltatik.A fedél nélkül nem fogunk maradni az biztos.Jövőhéten befizetünk 35 e ft-ott.Nem szándékosan nem fizetünk,halmozzuk a tartozást a készség és a hajlandóság is megvan bennünk.A jogi részét megértettem és köszönöm a felvilágosítást.A rossz indulatú kommentek nem érdekelnek.A többi lakó igazságérzetével kapcsolatban teljesen egyetértek és jogosnak is találom mint ahogy a kommentekben megírták.
2010. aug. 17. 19:36
 8/16 anonim ***** válasza:
Mi is társasházban lakunk,és az alattunk lévő szomszédot azért lakoltatták ki,mert (tetemes)elmaradása volt k.költségben és,nem is volt hajlandó törleszteni..,inkább a sarki kocsmában züllött és nem is dolgozott!Ha bennetek megvan a hajlandóság az adósság törlesztésére biztos meg fog oldódni az ügyetek!
2010. aug. 17. 19:45
 9/16 A kérdező kommentje:
Amúgy új építésű ház de a kk költség 12500ft.Valamint a kk képviselő a kk költségből leveszi az éves fizetését.Érdekességképpen írom.Máshol is így van?
2010. aug. 17. 19:56
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez jól esett.(utolsó komment)Dolgozom bejelentett munkahelyem van és minden féle munkát,másodállást elvállalok.Sőt a feleségem a három pici mellől is elmegy amikor csak tud ill én nem dolgozom alkalmi munkát vállalni.Tényleg igyekszünk.
2010. aug. 17. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!