Az autósoknak miért van joguk más egészségét veszélyeztetni?
“ csak az autósok okozzák a legnagyobb kárt”
Hazugság. Linkelj egy olyan diagrammot, ami szerint így van.
Nagy részük van benne, ez igaz, de messze nem annyi mint az árutranszportban, repülésben, hajóforgalomban, vagy iparban.
Ezzel a kommentel tettél tanúbizonyságot, hogy a globális nézet hiányzik nálad. Ezek mind a klímát károsítják, ezáltal kihatnak mindenki egészségére. Akkor is, ha nem közvetlenül a jármű mögött szívod el a szmogot.
Ezért is írtam, hogy a melegvíz, vízforraló pont úgy mint az elektromos autó, kibocsát. Csak nem a kipufogón, hanem a város szélén az erőmű kéményén. Vagy rosszabb esetben radioaktív hulladékot termel valahol.
És valahol kiegyenlített a dolog. Tegyük fel, és a periférián lakok, az erőmű mellett. Te villamosozol, én autóval járok a városba. Én odapöfögök neked a vassal, az erőmű gázát meg én szívom el a periférián.
Tegyük fel átszállok vonatra. Neked jobb lesz, nekem meg rosszabb, mert ez az energia is nálam jön ki az erőműkéményen. Persze ez már ebben formában nem lesz mérhető.
"És valahol kiegyenlített a dolog."
Hát valahol biztos, csak nem ott, ahol kéne. Jellemzően a hegyvidéki, zöld környezetben lakó autósok pöfögik össze a belvárost.
Én nem a belvárosiakat sajnálom, mert ők tényleg vehettek volna máshol lakást, hanem az átlagos budapesti dolgozót, akinek kb. kötelezővé van téve a belvárosba való bejárás, mert ott teremtettek munkahelyeket.
"Gondolom, azért neked lenne a legnagyobb pofád, ha nem lenne kenyér a teszkóban, mert gyalog kéne vigye a szállító..."
Akkor már miért nem a tűzoltóautót hozod fel és az én égő házamat? Sokkal hatásosabb lett volna a te színvonaladon.
“ Én nem a belvárosiakat sajnálom, mert ők tényleg vehettek volna máshol lakást,”
Őket nem is kell. Németeknél már a legtöbb autómentes. Szerintem nálunk is eljön előbb utóbb.
„Magyarországon a légszennyező finom részecskéknek 83 százaléka keletkezik a lakossági fűtésből. Apró méretüknél fogva, a tüdőn, léghólyagocskákon keresztül bejuthatnak a véráramba, és onnan a létfontosságú szervekbe, akár halálos kimenetelű elváltozásokat is okozva. Nagyon fontos emiatt, hogy ahol a feltételek adottak, ott a szilárd tüzelést megfelelően korlátozhassák a helyi szabályok”
tiltsuk be a lakossági fűtést és utána egyeztethetünk az autókról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!